MATIJAŠEVIĆ O PREKINUTOM DUELU: Želeli smo da budemo zaštićeni

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana, sutra će odigrati prekinuti meč 30. kola Superlige Srbije.

U zavisnosti od rezultata, jedan od dva tima će biti domaćin u prvoj rundi plej – ofa.

Čukarički isprva nije hteo da uopšte igra meč, a potom se i zajedničkim saopštenjem sa FSS oglasio.

Pred nastavak susreta, oglasio se sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević:

Prvenstvo treba da bude regularno, treba da se igra i da se na terenu reši ko je bolji. Pisali smo žalbu posle prekinutog meča iz jednostavnog razloga, nismo bili obavešteni o nekim stvarima. Posle razgovora gospodina Dragana Obradovića i potpredsednika FSS Branislava Nedimovića, došlo se do zaključka da prvenstvo treba do kraja da se odigra. Uvek sam za to, ali i manji klubovi moraju da budu ispoštovani, ništa drugo. Nadam se da će se to u budućnosti promeniti. U četvrtak ćemo nastaviti meč protiv Partizana, pa ponovo sa njima igrati u nedelju ili ponedeljak. Ko bude bolji, neka pobedi. Pre svega, iskreno se nadam da ovakvih problema više neće biti. Samo smo želeli da budemo zaštićeni. Sve je relevantno, činjenice su činjenice, sve je crno na belo. Ali, želimo da igramo fudbal, tu smo zbog toga, a ne da dobijamo mečeve za zelenim stolom. Ponavljam, potrebno je samo da se obrati pažnja i na druge klubove, rekao je on za klupski sajt.

Potom je dodao:

Nema apsolutno nikakvih problema između naših i igrača Partizana. Ti momci se odlično poznaju, čuju se i druže se van terena, sve su to prijatelji. Nastao je problem na tribinama, u koji mi ne ulazimo. Nekad ipak mora da se pita i neki manji klub, kad, šta i kako. Pisali smo žalbu, da je išla žalba na žalbu, sve bi potrajalo još najmanje osam dana, plej-of ne bi mogao da počne na vreme i prvenstvo bi automatski bilo neregularno. Fudbalski klub Čukarički neće da bude kamen spoticanja u srpskom fudbalu. Izašli smo u susret, ljudi iz Fudbalskog saveza bili su korektni. Nadam se da će sve biti u najboljem mogućem redu, nastavićemo meč u četvrtak, zaključuje Matijašević.

Pomereni susret Čukaričkog i Partizana igra se sutra od 17:15 bez prisustva publike na Banovom brdu.

Foto: FK Čukarički

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Žakelj izneo očekivanja pred Partizan!

Košarkaši Budućnosti u utorak gostuju Partizanu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige.  Trener podgoričke ekipe Andrej...

POVEZANE OBJAVE