Siti preko Bajerna zakazao duel sa Realom u polufinalu LŠ (VIDEO)

U okviru revanš meča četvrtfinala Lige šampiona fudbaleri Bajerna su dočekali Mančester siti, dok je u drugom odigranom meču Inter dočekao Benfiku. Siti je upisao pobedu u dvomeču protiv Bajerna iz Minhena. Nakon 3:0 u prvom meču, danas je u Minhenu bilo 1:1, pa su Građani zakazali duel sa Realom.

U Minhenu je utakmica kasnila pet minuta, a Bajern je na početku bio nešto opasniji, u šansi je bio Kingsli Koman, međutim odbranio se Mančester siti. U 17. minutu sjajnu šansu je imao Sane, pobegao je odbrani Mančester sitija i dobio pas u prostor nakon greške Dijaša, pa je izbio pred golmana Edersona, savladao ga je ali je lopta otišla pored gola.

U 18. minutu  poslednji igrač odbrane Bajerna srušio je Erlinga Halanda i glavni sudija mu je momentalno pokazao crveni karton, ali se pomoćni sudija oglasio podigavši zastavicu i signalizirao ofsajd pa tako od isključenja nije bilo ništa.

Siti se u nastavku razbudio, imao je nekolike šanse, a u 35. minutu im je sviran penal, nakon što je Upamenako igrao rukom. Međutim, Haland je promašio penal pa je rezultat ostao nepromenjen. Do kraja prvog poluvremena Koman je imao opasan udarac, međutim nije bilo golova pa je rezultat bio 0:0.

Na startu drugog poluvremena Siti je izgubio loptu na polovini terena, krenuo je Bajern u polu kontru, ali defanzivna tranzicija engleskog tima odbila je nalet Bavaraca. Moglo je ovo da bude opasno, ali se Bajern još jednom spetljao.

Međutim, u 57. minutu gol za goste, a strelac je ko drugi nego Haland.

Tuhel je u nastavku napravio dvostruku izmenu, na teren su ušli Dejvis i Mane, a izašli su Kanselo i Sane. Zanimljivo, Mane i Sane su se pozdravi pri izmeni, apoznato je da su se sukobili tokom prethodnih dana. Nakon gola Halanda opao je ritam utakmice, nije se ništa posebno dešavalo sve do 83. minuta.

Dosuđen je penal za Bajern, a precizan sa bele tačke je bio Džošua Kimih.

Usledila je prava ludnica, Laport je baš oštro startovao na Komanu zbog čega je dobio javnu opomenu od Turpana. Tuhelu to nije bilo dovoljno već je poludeo i svašta rekao Francuzu koji mu je brzo prišao i pokazao drugi žuti karton. Od 87. minuta Bajern je ostao bez prvog trenera. Međutim, ništa se nije promenilo do kraja meča, Siti je prošao među četiri najbolja tima i zakazao duel sa Realom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE