Zlatibor odbranio krunu!

Košarkaši Zlatibora su ubedljivom pobedom na svom parketu protiv Čačka 94 od 88-71 došli do druge uzastopne titule u Košarkaškoj ligi Srbije.

Trka je bila veoma neizvesna do samog kraja, pošto su tri najbolja tima završila sa učinkom od 22 pobede i 8 poraza, ali je Zlatibor u krugu koji se stvorio bio uspešniji od Vojvodine i subotičkog Spartaka, i tako odbranio titulu.

Najefikasniji u pobedi bio je iskusni Brano Đukanović sa 14, dok je dva poena manje postigao Filip Đuran.

U timu iz Čačka je Đorđe Ćurćić upisao 14 poena, ali ga je zasenio Arguster Danijels sa dabl-dablom od po 12 poena i skokova.

Nije vredela danas Spartaku ni ubedljiva pobeda protiv valjevskog Metalca, koji je završio kao četvrtoplasiran i dugo bio u trci za prvo mesto. Subotičani su na svom terenu demolirali Valjevce, koje je tokom sezone napustio Čarls Mening kako bi prešao u FMP, sa čak 121-66.

Zlatibor nije uspeo da odbrani titulu i u ABA 2 ligi, preko koje nije mogao da se domogne elitnog ranga regionalnog takmičenja prethodne sezone, pošto je poražen u baražu od Borca, jer Srbija već ima maksimalan broj od pet predstavnika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DEFINITIVNO PRELOMIO: Stojaković pronašao gde će nastaviti razvoj!

Mladi košarkaš Andrej Stojaković, sin čuvenog reprezentativca Predraga promenio je koledž ove godine. Odustao je od igranja za Stenford. Dovodio se...

POVEZANE OBJAVE