Akcija je dobro počela: Predsednik Partizana otkrio koliko je novca uplaćeno za jedan dan

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je na RTS-u o aktuelnim dešavanjima kod crno-belih.

Između ostalog, prvi čovek Partizana govorio je i o akciji “Jedan Partizan imamo” koji su pokrenuli navijači kojima se pridružio i sam klub. Kako kaže Mijailović, Partizan je za jedan dan sakupio oko 500.000 evra

-Nismo dali tu vest u javnost, mi smo juče prikupili oko 500.000 evra. Akciju je pokrenulo više od 2.000 navijača. Mi smo puno akcija provodili, na kraju smo prihvatili, moram da pohvalim i da će svako od nas u UO platiti bespovratno po 100.000 evra, dakle milion evra će se platiti samo od članova UO, moram da se zahvalim državi što je imala razmevanja da nas čeka sa ovim.Mi smo 2017. godine imali listu prioriteta. Cilj nam je da poreski dug do početka sezone vratimo večim delom, možda i u celosti. Jako je teško da imate toliki dug, a da imate budžet za igrače. Nama je korona godina odnela 5 miliona evra, to je već glavnica duga za porez, otkrio je Mijailović.

Partizan sledeće nedelje igra plej-of Evrolige sa Real Maridom, a trenutno je i lider ABA lige.

-Mislim da je zaslužan Partizan, a jesu zaslužni i i grači i treneri. Sezona je za nas jako dobra. Prvi smo u ABA ligi i imamo važan meč protiv Budućnosti u Podgorici. To je meč koji bi trebalo da nam donese prvo mesto u regularnom delu ABA lige i imamo situaciju da smo završili šesti u Evroligi, a falilo nam je pola koša da budemo peti, a možda jedna utakmica, pobeda da budemo u najboljih četiri. Početkom sezone smo zacrtali ciljeve, ovo je bio neki maksimum i mi smo u ovom trenutku došli do maksimuma. Mislim da možemo još više. Važna je ABA liga, važna je Evroliga. Mogu da budem zadovoljan.

Partizan je tokom sezone oborio brojne rekorde po poseti u Areni.

-Oborili smo sve rekorde početkom sezone. Imati 400.000 navijača u regularnom delu sezone… Imali smo 302.302 navijača i 98.000 u ABA ligi. Još uvek nismo puštali karte za Top 8. Očekuje se prihod od oko 5 miliona evra ove sezone. To je rekordan prihod. Napraviću paralelu, 2017. godine, prihod od karata je bio 36.000 evra za celu sezonu. Sada je gotovo 5 miliona i mislim da je to 150 puta bieše. Ove sezone, 99, 99 posto ljudi je platilo kartu. Deca ometena u razvoju i deca bez roditelja nisu plaćala kartu i to su akcije koje mi sprovodimo. Danas je prestiž naći kartu za Partizan, a ne kupiti je, jasan je prvi čovek Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki derbi bez Srba!

Srpski golman Marko Dmitrović neće biti u sastavu Sevilje za večerašnji gradski derbi protiv Real Betisa, koji se igra...

POVEZANE OBJAVE