Zvezda svela Mornar na 7 poena u prvoj četvrtini i ubedljivo slavila u Baru, nije pomogao ni raspucani Glas

Košarkaši Crvene zvezde lako su došli do pobede u odloženoj utakmici 23. kola regionalne ABA lige protiv Mornara u Baru, pošto su slavili sa 87-65.

Crveno-beli su se tako ponovo primakli na pobedu zaostatka za večitim rivalom Partizanom, koji sutra igra protiv Budućnosti. Sa druge strane, i Zvezdu očekuje još odložen meč trećeg kola protiv Cedevita Olimpije, pa bi te dve utakmice mogle da odluče o lideru pred plejof.

Zakucavanjem Petruševa tim Duška Ivanovića je već posle nepunih pet minuta igre došao do dvocifrenog vođstva, kada je poveo sa 11-3. Ni tu se gosti nisu zaustavili, pa su do isteka prve deonice serijom od 10-4 dostigli velikih +16.

Drugu četvrtinu je sa 4 poena otvorio Lazarević, a potom je poenima Dobrića već tada premašeno 20 poena razlike, pošto je Mornar za 11 minuta ubacio svega 7 poena!

Seriju je trojkom prekinuo Radovan Đoković, ali mu je ekspresno na drugoj strani uzvratio Nikola Ivanović, a prednost je nastavila da raste do maksimalnih 27 poena razlike posle poena Dobrića za 42-15.

U završnici poluvremena je usledila razmena trojki Nedovića i Gregora Glasa, koji je ubacio dva dalekometna pokušaja, a rezultat na polovini utakmice (47-25) postavio je Lazarević zakucavanjem na 25 sekundi do velike pauze.

Treći period protekao je u sličnom odnosu snaga, ali su Barani nagovestili da se neće predati u završnici ove deonice, kada je poenima Vujačića zaostatak sveden na -14, što je bio samo uvod.

Vujačić je svoju seriju poena nastavio u uvodnoj fazi poslednjeg kvartala kada je ubacio trojku, a potom se raspucao Gregor Glas sa tri vezane trojke, pa je zaostatak sveden na jednocifrenu razliku, pošto su Barani gubili sa 70-62. Miković je potom smanjio na samo 6 poena manjka, a na drugoj strani je Zvezda za to vreme ubacila samo 4 poena preko Hasana Martina.

Za više tim Mihaila Pavićevića ipak nije imao snagu. Usledila je brza serija od 9-0 u režiji Mitrovića i Petruševa, pa je utakmica lako privedena kraju.

Nedović je na kraju ostao najefikasniji igrač utakmice sa 20 postignutih poena, Luka Mitrović je zabeležio 13 uz 3 skoka, a Nikola Ivanović je sakupio 10 poena i 5 asistencija.

Zablistao je Gregor Glas na drugoj strani, pre svega u poslednjoj četvrtini, pa je na kraju uknjižio 19 poena, 4 skoka i 7 završnih dodavanja. Petar Vujačić je bio drugi igrač sa dvocifrenim učinkom kod poražene ekipe sa 14 ubačenih poena.

Poslednji meč regularnog dela, odloženu utakmicu 3. kola, Crvena zvezda će odigrati 24. aprila u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠEN MARATON: Kenijci najbolji u Beogradu

Danas je u prestonici Srbije održan 37. Beogradski maraton. U muškoj konkurenciji slavio je Kenijac Gilbert Čumba. Na cilj je...

POVEZANE OBJAVE