ĐOKOVIĆ POSLE ELIMINACIJE: Trudio sam se, nije išlo; pozitivna promena kod Lajovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković senzacionalno je poražen danas na Srpska Openu u Banjaluci od sunarodnika Dušana Lajovića.

Novak je nakon meča istakao razloge lošeg rezultata.

Poraz je kombinacija moje loše i njegove dobre igre. On je igrao solidno, ja sam bio mnogo nivoa ispod željenog. Ne mogu da očekujem da sa ovakvom igrom dobijem protivnika koji igra solidno. To je sport. Trudio sam se, nije išlo. Nisam se ni osećao fizički najbolje na terenu. Trome, spore noge, mnogo promašenih forhenda. Na momente sam igrao dobro, ali dosta ispod nivoa, izjavio je Đoković, koji ne sumnja da će doći do svoje igre na šljaci.

Da ne verujem ne bih bio na terenu. Suludo je o tome pričati. To je preduslov za profesionalni tenis. Borio sam se do poslednje lopte. To što sam igrao loše u trenucima kada je trebalo bolje da zaigram, to nema veze s verom. Splet okolnosti, trenutno stanje moje igre, koje je daleko od željenog nivoa. Imao sam svoje šanse. Igrao sam dosta pasivno, sa dosta grešaka i to je rezultiralo porazom, smatra Novak.

Osvrnuo se Novak i na igru svog saigrača iz reprezentacije, koji nije blistao u prethodnom periodu.

U nekim trenucima kada je trebalo odigrao je agresivnije. To je pozitivna promena kod njega. Napao je loptu. Servirao dosta dobro, nalazio uglove. Čitav život igra dobro na šljaci. To je njegova podloga, pravio je tu najbolje rezultate. Nije neko veliko iznenađenje da igra ovako. Mentalno je ostao čvrst, to je napredak u odnosu na prošle mečeve koje smo igrali. Nije imao velike oscilacije, primetio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON PORAZA OD NOVOSAĐANA: Rade Bogdanović imao poruku za Partizan

Fudbaleri Partizana izgubili su od Vojvodine 3:2 u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Crvena zvezda je overila titulu, a crno-belima...

POVEZANE OBJAVE