Obradović govorio o pobedi i okršaju sa Realom: To je bio veliki cilj

Košarkaši Partizana savladali su večeras Budućnost u Podgorici i tako obezbedili prvo mesto pred plejof ABA lige, pošto su samo dva puta poraženi tokom sezone.

Svoje utiske nakon pobede izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

Prvi utisak je najvažnije da čestitam mojim igračima što smo završili sezonu na prvom mestu pred plejof. To je bio veliki cilj. Znali smo da će biti teška utakmica. Prvo poluvreme smo odigrali dobro, ali najmanje koncentracije imali smo kada smo imali najveću razliku. Budućnost se vraćala, zahvaljujući Eriku Grinu. Dobro ga poznajem i jasno je koliko smo ga slabo branili u situacijama jedan na jedan.Postigao je 31 poen uz dve asistencije. Ekipa koja pretenduje da nešto napravi ne sme sebi dozvoliti da na minut do kraja prokocka sedam razlike. Nedopustivo je primiti tri poena, pa na četiri razlike primiti koš i faul. Sve je to uticalo na završnicu. Jedan penal je odlučio i normalno je da čestitam Budućnosti i poželim im sreću pred plejof, izjavio je Obradović.

Poseban akcenat je stavio na koncentraciju svojih igrača.

Očekivao sam možda da će odigrati zonu. Pitanje za moje igrače je zašto se ne odigra onako kako je pripremljen meč. Najvažniji problem u košarci je koncentracija. Od pamtiveka do danas je tako i biće tako i ubuduće. I slobodna bacanja su stvar koncentracije, šta da se priča. Kada si ti na liniji slobodnih bacanja i ne možeš da ubaciš penal ima lek i za to. Na treningu se zna kako se odreaguje na svaki promašaj, tako da ćemo sigurno raditi na tome, istakao je trener Partizana.

Nije moglo bez priče o okršaju sa Real Madridom u četvrfinalnoj seriji Evrolige, koji se bliži.

Prepostavljam je da je svima u glavi već Real Madrid. Stvarno nije lako, ali pokušavam da nađem način da ih probudim. Mi ćemo sutra ujutru da idemo na trening. Imamo let u pola 9 i idemo pravo u salu. Neće to da bude trening koji će biti uvijanje, ali da krenemo pričati o Realu. Igrali smo dva puta protiv njih ove sezone, daćemo im glavne informacije, da se dobro istegnu, da vidimo da li su svi što se tiče nekih povredica i to je to, rekao je Obradović, pa naglasio:

Ja sam rekao novinarima u Beogradu da neću da pričam o Real Madridu do veče pred put. Ja ne znam u kojem će sastavu oni biti. Imaju utakmicu u nedelju uveče protiv Huvetuda u Badaloni. Mi ćemo to da gledamo i da onda ozbiljnije pristupimo svima. Nema tu nekih prevelikih iznenađenja i tajni, smatra trener crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Arsenal je apsolutni vladar Londona (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala savladali su Totenhem sa 3-2, u derbiju Severnog Londona odigranom u sklopu 35. kola Premijer lige. Arsenal je...

POVEZANE OBJAVE