SEZONA IZ SNOVA: Partizan kroz dramu do brejka u Morači i prvog mesta pred ABA plej – of!

Košarkaši Partizana, savladali su u gostima Budućnost 83:82 u odloženom susretu 22. kola ABA lige. Trijumfom su crno – beli obezbedili prvo mesto pred doigravanje u regionalnom takmičenju. Imali su i dvocifreno vođstvo koje su ispustili tokom trećeg perioda, ali su uspeli da slave uz izuzetno šutersko veče za tri poena i veoma neizvestan finiš.

Crno beli su počeli susret u petorci Panter, Avramović, Trifunović, Ledej i Lesor. Za domaćine iz Podgorice krenuli su Bel Hejns, Grin, Obrajan, Atić, Kaba.

Susret je otvorio Erik Grin. Domaćini počinju 4:0. Za Partizan je prvi koš postigao Aleksa Avramović. Crno – beli su potom vezali tri trojke i nakon pogotka Ledeja prvi put poveli iako su imali izgubljene lopte i promašivali neke šuteve.

Partizan je krajem prve deonice stigao do +6 i 19:13 nakon pogodaka Papapetrua. Kamenjaš je slobodnim bacanjima okončao prvu četvrtinu gde je Partizan pogodio čak četiri trojke.

Na startu druge deonice su Kamenjaš i Drobnjak napravili dva brza faula. Prvi je poentirao Ledej nakon zakucavanja. Kuridža je odgovorio polaganjem a Partizan nastavio da gradi prednost.

Posle koševa Madara i Smailagića bilo je i +10 (32:22) a zahvaljujući mnogo boljem šutu za tri uz sličan procenat pogodaka za dva poena. Imali su i maksimalnih +14 (39:25). Sa +10 (41:31) Partizan odlazi na odmor.

Papapetru sa 9 i Smailagić sa 8 poena predvode Partizan. Atić je u ekipi Budućnosti imao 8 koševa.

Na srartu drugog poluvremena, Matijas Lesor je bio precizan oba puta sa slobodnih bacanja. Crno beli su u taj deo igre krenuli sa 4:0. Budućnost je odgovorila sa 6:0 i spustila razliku na -8 i 45:37 u korist gostiju. Nalet je odbio trojkom Uroš Trifunović.

Izabranici Petra Mijovića se nisu predavali u pokušaju da u potpunosti sustignu rivala. Partizanu se u dom delu meča desilo nešto slično kao i protiv Zadra kada su malo popustili. Budućnost se dodatno približila na -3 (50:47) nakon tri slobodna bacanja Erika Grina.

Crno – beli su odgovorili trojkom kapitena Pantera. Podgoričani su se vratili u meč zahvaljujući poenima Kabe i pomenutog Grina koji su se raspucali u trećem periodu. Drobjnjak je krajem tog dela igre napravio nesportski faul nakon što je fauliao Smailagića posle izgubljene lopte.

Iz te situacije je Partizan postigao 4 od 5 mogućih poena za 57:51. Sa serijom 5:2 Budućnosti, Partizan vodi pred poslednju četvrtinu 59:56.

Na početku 4 četvrtine Kuridža je bio polovičan sa slobodnih bacanja a sigurniji sa penala bio Avramović na drugoj strani. Posle trojke Grina, Budućnost je ponovo povela (63:62) još od sredine prve deonice.

Od tada se igralo tvrdo na obe strane. Na 2:18 do kraja Panter pogađa trojku za 74:70. Potom je još jedan šut za tri pogodio Ledej za vođstvo 79:72. Budućnost je još jednom pokušala da završnicu dodatno učini zanimljivom.

Ledej je napravio nesportski faul a Grin svojom rolom od tri poena smanjio na 79:78 na 28 sekundi do kraja. Partizan je u sledećem napadu poentirao preko Lesora. U penal završnici je Obrajan promašio oba bacanja. Ledej je na drugoj strani pogodio oba.

Grin je sa još 4 vezana, a ukupno u seriji od 10 poena doneo izjednačenje 82:82 na 5 sekundi do kraja. Panter je potom bio polovičan i doneo pobedu crno – belima.

Najbolji u timu Budućnosti bio je neverovatni Grin sa 31 poenom. Bel Hejns dodao je 12.

U ekipi Partizana kapiten Panter imao je 14 poena uz koš manje Lesora.

Budućnost – Partizan 82:83 (15:19, 16:22, 25:18, 26:24)

Izvesno je da će se u četvrtfinalu plej – ofa sastati: Partizan (1) – Studentski Centar (8), Crvena zvezda Meridianbet (2) – Zadar (7), Budućnost (3) – Mega MIS (6) i Cedevita Olimpija (4) – FMP (5)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE