Obradović pred put u Madrid: Bitno je da Partizan igra dobro

Košarkaši Partizana u utorak od 20.45 sati počinju plej-of seriju protiv Reala iz Madrida.

Trener Partizana Željko Obradović obratio se novinarima pred odlazak Partizana u Madrid na prvi meč četvrtfinla Evrolige protiv Reala.

-Pričamo o timu sa takvom istorijom da je svima jasno protiv koga igramo. Najviše titula šampiona Evrope, tim koji svake godine ima ambicije da osvaja. Ništa nije promenjeno ni ove godine. U odnosu na neke utakmice, recimo sada igraju protiv Huventuda, bilo je i +20 za Real… Bitno je da će biti u sastavu Gos, Ljulj, Rendolf i Jabusele. Nisu se skidali Poarije i Korneli, plus Rodriges, rekao je Obradović.

Real je prošlogodišnji finalista, a ligaški deo Evrolige završili su kao treći najbolji tim.

-Jasno je da je ekipa sa ogromnim iskustvom. Treba početi od Ljulja, Ćaća i Fernandesa. Imaju toliko osvojenih trofeja. Tu je i Tavares, Jabusele, Dek, igrači koji imaju ogromni iskustvo. Potom su tu Hezonja i Musa, mali Abalde… Spoj su iskustva i mladosti, a svi su sposobni da iskoče i da daju lagano 15, 20, 25 poena. Ono što očekujem, u odnosu na regularni deo sezone, biće različito. Biće drugačije spremljena utakmica. Probaće da se adaptiraju. Manje-više sve je poznato, ali dok ne budemo izašli na parket… Sa takvim rosterom je nebitno ko je u timu, uvek će biti favoriti.

Upitan je i koliko mu je važna utakmica sa Realom.

-Važna je za Partizan, sve što je bilo u prošlosti… Pred ovim igračima je veoma velika prilika da i oni shvate šta je pobediti u plej-of seriji. Tako da, sve to što je bilo, što se tiče mene, to nije bitno. Bitno je da Partizan igra dobro i ako je moguće da prođe na F4. Trenutno ne mogu biti motivisaniji, ekipa je ušla sa šeste pozicije u plej-of. Naravno da imamo ambicije i da želimo da prođemo na fajnal for, poručio je Obradović

Imao je i poruku navijačima.

-Ta ambicija mora da se prelije na nas i dobro je da si ambiciozan. Nemamo nijedan razlog da, u blio kom smislu, potcenjujemo ekipu Reala. Sve ekipe koje imaju prednost domaćeg terena, uglavnom prođu dalje, ali bilo je i drugačijih… i to nama daje nadu i veru da možemo. Jedna od stvari koju ću reći igračima jeste da nam navijači veruju i da moramo mi da verujemo. Kolektivna igra mora da dođe do izražaja u svim utakmicama ispred nas, rekao je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA EURO ZA 1€

Započnitee sportsku avanturu sa nama i priuštite sebi nezaboravno putovanje koje će ostati zauvijek urezano u vašim uspomenama. Postanite dio...

POVEZANE OBJAVE