OVO JE PRAVI DUCI: Lajović savladao branioca titule Rubljova i osvojio Srpska open!

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je ATP 250 turnir u Banjaluci, pošto je u finalu napravio senzaciju pobedivši branioca titule i 6. igrača sveta Andreja Rubljova sa 2-1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:4.

Tako je Srbin došao do druge titule u karijeri, nakon Umaga 2019. godine, pokazavši da nije bila slučajnost kada je izbacio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u četvrtfinalu.

Duci je već u prvom gemu meča morao da spašava tri brejk-šanse, ali je uspeo u tome. Nakon toga je u četvrtom gemu poveo sa 3-1, iskoristivši petu brejk priliku. Do kraja ovog dela igre nije bilo nijedne brejk-lopte, pa je Srbin poveo sa 1-0 u setovima.

Branilac titule je uspeo u onom u čemu nije u prvom setu, pa je već na početku drugog iskoristio drugu šansu za brejk i poveo sa 2:0. Lajović je međutim uzvratio u petom gemu, a potom uz male muke na svom servisu poravnao rezultat na 3:3. Međutim, 6. teniser sveta je iskoristio prvu narednu brej-loptu, koja je ujedno bila i set-lopta, pa je dobio ovaj deo sa 6:4 i izjednačio, te se otišlo u treći, odlučujući set.

Lajović nije sebi dozvolio da posustane i tek tada je zaigrao najbolje. Već u trećem gemu dolazi do brejka, kada je bila vidljiva i frustracija u igri Rusa usled nemoći. To je ipak bio samo početak, odnosno drugi u nizu od pet uzastopnih gemova koliko je vezao naš igrač. Do kraja je Rubljov uspeo da vrati jedan brejk i ozbiljno pripreti, ali je Duci uspeo da privede meč kraju i napravi jedan od najvećih uspeha u karijeri.

Veliki uspeh će Lajoviću doneti napredak od čak 30 pozicija na ATP listi od ponedeljka, pa će biti 40. teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠEK OŠTAR PREMA NBA ZVEZDI: Naučite me kako je zaradio 80 miliona za 55 utakmica

Sredinom aprila će u NBA ligi početi plej-in a potom i plej-of. Na zapadu se vodi velika borba Denvera, Oklahome...

POVEZANE OBJAVE