BEZ REZULTATSKOG ZNAČAJA: Zvezda na krilima sjajnog Ivanovića rutinski sa Cedevitom!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, savladali su u gostima Cedevita Olimpiju 84:70 u odloženom susretu 3. kola ABA lige. Crveno beli su odlično počeli i vodili tokom celog meča, što im je kasnije bilo dovoljno za trijumf koji nije imao rezultatski značaj. Obe ekipe su već obezbedile plasman u plej – of regionalnog takmičenja.

Ljubljančani su počeli u postavi Rebec, Adams, Dragić, Murić, Omić . Gosti iz Beograda su krenuli u petorci Ivanović, Nedović, Lazić, Petrušev, Kuzmić.

Crveno beli su otvorili susret poenima Nikole Ivanovića. Na startu su gosti bolje krenuli i brzo stekli dvocifreno vođstvo uz skoro stoprocentan šut iz igre. Cedevita je u tom delu susreta gubila lopte i promašivala šuteve za tri poena. Iako je Zvezda tada imala prazne minute, Ljubljančani nisu postizali poene.

Seriju od 17:0 Zvezde prekinuo je Amar Alibegović tek nakon šest ipo minuta duela. Tek tada su izabranici Mira Alilovića počeli da ulaze u napadački ritam nakon serije 8:0 uz greške Zvezdinih igrača. Tako su na odmor posle prvog perioda otišli sa -9 i 19:10 u korist gostiju iz Beograda.

Košem Dobrića počela je druga četvrtina. Na početku tog perioda je Zvezda održavala stečeni rezultat. Međutim, Cedevita pravi seriju 10:0 i potpuno se vraća u meč. Seriju je prekinuo Nikola Ivanović koji je raspoložen na ovom meču u odsustvu Kampaca i Vildoze.

Zvezda je krajem druge četvrtine ubrzala i vratila dvocifreni višak. Na poluvreme su otišli sa +13 (43:30). Nikola Ivanović je positgao 16 poena i bio nepogrešiv iz igre. Pratio ga je Petrušev sa 9 poena. U timu Cedevite niko nije bio dvocifren a Zoran Dragić je upisao 8 poena.

Drugo poluvreme pogotkom otvara Džoš Adams, a crveno beli na drugoj strani pogađaju trojku preko Branka Lazića. Cedevita uspeva da spusti razliku na 10 poena.

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i nije dozvoljavala rivalu da se približi u trećoj četvrtini. Sa +14 (66:52) ušli su u poslednji period

Na startu poslednjeg perioda Dobrić pogađa trojku i vraća Zvezdi najvećih +17 sa početka susreta. Do kraja su meč bez teškoća priveli kraju.

Predvodio ih je raspucani Nikola Ivanović sa 29 poena uz po 12 Dobrića i Petruševa.

U timu Cedevite 12 koševa imao je Alibegović uz 10 Dragića i Matkovića.

Crveno – beli u četvrtfinalu plej ofa igraju prvu utakmicu sa Zadrom u petak od 20 časova. Ljubljančani će dan kasnije od 18:30 ugostiti FMP.

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda Meridianbet 70:84 (10:19,20:24,22:23, 18:18)

Foto: ABA liga/ Ales Fevzer

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE