Borac na korak od opstanka u prvoj ABA ligi!

Košarkaši Borca ubedljivo su savladali Helios iz Domžala u prvoj utakmici baraža za popunu poslednjeg mesta u prvoj ABA ligi sledeće sezone. Na svom parketu je srpski tim slavio sa 96-78.

Borac ima prednost domaćeg terena kao tim koji brani mesto u ligi, pošto je završio na pretposlednjoj poziciji, dok je slovenački predstavnik izgubio u finalu drugog ranga regionalne lige od Krke.

Čini se da je najveći deo posla ipak odrađen kada je srpski tim napravio senzaciju u poslednjem kolu u Podgorici, savladavši Budućnost u biti ili ne biti utakmici.

Već u drugoj četvrtini je tim trenera Mijatovića stigao do ubedljivih 22 poena prednosti, a na poluvremenu je vodio sa 57-42, tako demonstriravši razliku u kvalitetu.

Nisu se gosti, međutim, predali, pa do kraja nije kao jedino pitanje ostala krajnja razlika. Štaviše, Helios je uspeo da zaostatak spusti na samo 5 poena u trećoj deonici, ali je nalet odbijen, pre svega trojkama Čarapića i Hejla.

Na kraju je izostala neizvesna završnica, pošto su Čačani u jednom trenutku ponovo dostigli maksimalnu razliku.

Najefikasniji su na kraju bili Diante Boldvin (3 skoka, 4 asistencije) i Hanter Hejl (2 skoka, 6 asistencija) sa po 25 poena, dok je Đorđe Gagić stao na skok do dabl-dabl učinka sa 16 postignutih poena.

U poraženom sastavu je Ostin Luk bio najbolji sa 13 poena, 3 skoka i 7 završnih dodavanja, Bačvić je zabeležio poen manje, uz po 4 uhavćenih lopti i asistencija, dok je Mahković sakupio 12 poena.

Druga utakmica se igra u petak od 20 časova, kada će domaćin biti Helios. Tada će Borac imati priliku da završi posao pošto se baraž igra na dve dobijene utakmice.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE