Panterova trojka za brejk i veliku pobedu Partizana u Madridu!

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige košarkaši Partizana savladali su Real Madrid u gostima rezultatom 89:87.

Dobro su crno-beli ušli u meč, Trifunović je bio precizan sa linije slobodnih bacanja, a zatim je Ledej upisao poene. Tavare je upisao poene za Real, ali sa druge strane sjajni Smailagić postiže trojku za crno-bele, dok je Hezonja uzvratio trojku za španski tim. Sjajno je Partizanm igrao, pa je novom trojkom Smailagića povećao prednost. Panter je ubacio slobodna bacanja, a onda je usledila rafalna paljba crno-belih. Novi trojku je postigao Smailagić, a zatim i Avramović za sedam poena prednosti.

Čus Mateo je prinuđen da reaguje tajm-autom, kod rezultata 17:10 za goste. U nastavku je Dek vezao četiri poena, a zatim je prve poene upisao i centar Partizana Matijas Lesor. Usledila je serija Reala 10:2 i prvo vođstvo domaćina na meču posle polaganja Jabuselea, a na kraju prve deonice je rezultat bio 22:22.

Real Madrid je otvario drugu četvrtinu serijom 8:0 posle novih poena Hange koji je lako probio odbranu Partizana. Ledej je pogodio u nastavku preko Jabuselea. Musa je u nastavku ušao u probleme sa faulovima, pa je mora na klupu,  a zatim je Rudi faulom zaustavio Egzuma koji je bio precizan s alinije slobodnih bacanja. Vratio se Partizan, Lesor je zatim upisao poene, a trener Reala je ponovo tražio tajm-aut. U nastavku rapsodija trojki crno-belih, tri je ubacio Panter i jednu Egzum za vođstvo od 42:39.

Nekoliko napada je imao Real iz vezanih ofanzivnih skokova, a nakon jednog od njih Geršon Jabusele je to kaznio trojkom za 42:46, da bi Real prelako poentirao poludistancom Najdžela Vilijams-Gosa za krajnjih 44:48 na poluvremenu.

Dvojkama se otvara drugo poluvreme, s tim da je potez Smailagića i finta kojom je poslao Tavaresa van parketa vredna pomena. Ledej je zakucao uz faul Jabuselea, a Rendolfa je zaustavila Partizan u naletu. Usledio je potpuni egal, a Madar je ubacio trojku u nastavku.

Naneli je ubacio trojku uz faul u probijanju Hange, ali je bilo odlučeno da trojka ne važi jer je faul bio sekund pre šuta Nanelija. Partizan nije iskoristio dva poslednja napada u trećoj četvrtini, a Real je penalima Gabrijela Deka došao do 64:63 pred odlučujućih 10 minuta.

Partizan je poslednju deonicu otvorio loše, Egzum je izgubio loptu pod pritiskom Rudija Fernandesa, a onda Naneli neobjašnjivo beži od Muse i dopušta mu trojku za 67:63. Zatim je Madar ponovo ubacio srećnu trojku, prethodno je Jabusele promašio oba bacanja, a zatim je Dek ubacio dva penala za 69:66. Ušao je Real u seriju i poenima Muse doneo prednost španskom timu. Preživeo je Partizan šut Rudija Fernandesa, a posle ofanzivnog skoka Aleksa pogađa samo dno mrežice za 77:75. Panter je vratio u život Partizan i uz trojku je imao slobodno bacanje koje je pogodio za vođstvo 81:80 crno-belih.

Ogromna borba viđena je u završnici, 84:84 je bilo na 53. sekunde do kraja, Panter je pogodio oba slobodna bacanja nakon faula Muse za vođstvo dok je Dek sa druge strane postigao poene uz faul za novo vođstvo domaćeg kluba.

Međutim, Kevin Panter je bio apsolutni junak ove utakmice, u poslednjim sekundama meča je postigao trojku i doneo veliku pobedu Partizanu 89:87.

Najefikasniji u redovima Partizana je bio Panter sa 26 postignutim poenom uz 6 asisetncija, Ledej 13, Smailagić, Lesor i Egzum su dodali po 11. U redovima Reala, Dek je postigao 24 poen uz 8 skokova dok je Jabusele ubacio 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI BEZ DVA IGRAČA: Partizan oslabljen u Podgorici

Košarkaši Partizana sutra u Podgorici od 18 časova igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti. Tim Željka Obradovića...

POVEZANE OBJAVE