Superliga počela pobedom FMP-a

Košarkaši FMP-a savladali su u prvoj utakmici ovogodišnje Superlige u hali u Železniku subotički Spartak sa ubedljivih 98-80.

Tim Vladimira Đokića, nekadašnjeg igrača ovog kluba i bivšeg trenera Metalca i mlade reprezentacije, tek je u poslednjem kolu je ostao bez titule u Košarkaškoj ligi Srbije, međutim nije mogao mnogo protiv učesnika plejofa ABA lige.

Panteri su već u drugoj deonici poveli sa 17 poena razlike i održavali dvocifrenu prednost do samog kraja, a u završnici su vodili sa maksimalnih +22.

Najefikasniji u pobedi bio je Bo Bič sa 23 poena, uz 5 skokova i jednu asistenciju. Čarls Mening imao je 12 poena, a poen manje je sakupio njegov imenjak Dženkins, koliko je imao i Aleksa Stepanović. Ranko Simović je uz 10 poena imao i 7 skokova.

Sjajan u redovima poraženog tima bio je Andrija Bojić sa 22 poena, Aleksandar Sokolović je sakupio 16 poena i 5 asistencija, a Filip Barna je uz 15 poena imao i 6 skokova i 4 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IMALI TU ČAST: Mladi košarkaši Partizana testirali, predstavljen teren pred F4 (FOTO)

Završni turnir FIBA lige šampiona počinje sutra u Beogradu. Za trofej se bore Tenerife i Peristeri, odnosno Unikaha i Mursija. Turnir...

POVEZANE OBJAVE