IGRAO SA JOKIĆEM: Bivši igrač Mege doživotno suspendovan zbog nameštanja utakmica

Nekadašnji košarkaš Mege Saša Avramović doživotno je suspendovan od stran FIBA, prenose slovački mediji.

Avramović je dobio doživotnu suspenziju bavljenja košarkom zbog rušenja integriteta igre, klađenja i nameštanja rezultata mečeva.

Prema ovim navodima, FIBA je skupila dokaze protiv ovog igrača, ali se ne navodi konkretan primer kada se bavio nedozvoljenim delatnostima.

Međutim, prenose i reči generalnog sekretara Košarkaškog saveza Slovačke Andrej Kufa, koji je potvrdio ovakve navode.

Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Verujem da će ova sankcija odvratiti sve koji bi želeli da nameste utakmicu od njihovih aktivnosti. Na kraju, biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa koje postoje i u velikoj meri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično, naveo je čelnik tamošnjeg košarkaškog saveza.

Ovaj bek je nastupao za Mega Vizuru u periodu od 2011-2014, u sličnom periodu kada je u ovom timu bio i sadašnji najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić.

Profesionalnu karijeru je započeo u čačanskoj Mladosti, a nastupao je još i za Vršac i Kumanovo, kao i u slovačkim Košicama i Iskru, gde je došao do titule najboljeg igrača lige, ali se sve neslavno završilo.

Ipak, postoji rok za žalbu pa ostaje da se vidi kako će sve biti završeno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Meridianbet njih vodi na EURO 2024!

Izvučeni dobitnici putovanja na Evropsko prvenstvo! Ispunjenu želju množi sa 5 – Dobitnici putovanja na EURO 2024! Imamo pobjednike. Petorka koju...

POVEZANE OBJAVE