IVANOVIĆ I LAZIĆ PRED START PLEJOFA: Gledamo samo nas, želimo da nastavimo niz trofeja

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20 časova dočekuju Zadar na startu plejofa regionalne ABA lige, u kojoj brane trofej.

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneo je trener crveno-belih Duško Ivanović.

Plejof je vrlo interesantan i daje mogućnost svim ekipama, ne samo u ABA ligi, nego bilo gde, baš je zbog toga interesantan jer svi mogu da pobede. Poštujemo ekipu Zadar, koja je uspela da pobedi ovde, čak je u jednom momentu vodila i 20 razlike. Atipično igra i u odbrani i napadu, imaju kvalitetne i polivalenten igrače koji mogu da igraju na različitim pozicijama i tako prave problem drugim ekipma. Nadam se da ćemo biti fokusirani, da ćemo imati energiju, naročito na prvoj utakmici koja je često najvažnija, da odigramo maksimalno i kako treba otpočnemo plejof, izjavio je Ivanović.

Neposredno pred početak ove serije igrač Zadra Luka Božić proglašen je za MVP-ja takmičenja.

Došli smo i ove sezone do plejof serije, gde ćemo se sastati sa ekipom Zadra, koja ima aktuelnog MVP-ja i sigurno će biti izuizetno teško. Bez ozbira na sve, znamo naš cilj i držaćemo ga se do samog kraja i nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača i pune hale u čitavoj plejof seriji doći do željenog rezultata, poručio je trener Zvezde.

Istakao je da je njegov tim na vrhuncu forme.

U idealnoj smo formi i zadovoljan sam. Da nisam, ne bi bilo dobro. Mislim da je ekipa u optimalnoj situaciji da počne plejof, ne krije Ivanović.

Upravo nakon neočekivanog poraza od Zadrana došlo je do smene na klupi, kada je ekipu preuzeo Ivanović. O tome je govorio kapiten Branko Lazić.

Došlo je do dosta promena od tada i što se tiče i igračkog i trenerskog kadra. Vidi se u i našoj igri da ekipa od tog momenta dosta napredovala u svakom polgedu. Bez ozbira što smo imali taj jedan poraz od Cibone i ispuštene utakmice u Evroligi. Jasno smo pokazali na kom smo nivou i sa kakvim ambicijama ulazimo u plejof seriju, rekao je Lazić, koji je spreman da igra:

Već sam u trenažnom procesu 15-20 dana, sigurno da je bilo teško posle 6-7 nedelja pauze krenuti sa treninzima i pripremama, ali zadovoljan sam trenutno u kakvom sam stanju, ozbirom na pauzu koju sam imao. Sigurno da kako vreme bude odmicalo, da će se to samo podizati, smatra kapiten Zvezde.

Partizan će kasnije početi plejof seriju, usled nastupa u četvrtfinalu Evrolige, međutim to ne zanima mnogo košarkaše večitog rivala.

Gledamo nas i naše stanje, naše igre i rezultate. Šta oni rade i beleže, to je stvar za njih. Bez ozbira na to, naša motivacija, želja i rezultati nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama. Želimo da nastavimo taj niz trofeja u Jadranskoj ligi i fokusiramo se isključivo na nas, poručio je Lazić.

Ivanović je istakao i da je Ben Bentil spreman nakon sedam utakmica koje je propustio, ali nije želeo da otkrije da li će biti u sastavu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE