Crno-beli ne staju: Fantastičnom Partizanu dupli brejk u Madridu!

U okviru drugog četvrtfinalnog meča Evrolige, košarkaši Partizana ostvarili su novu pobedu protiv Real Madrida rezultatom 95:80.

Sjajno su crno-beli ušli u meč, Madar je postigao prve poene na meču, a zatim je usledila i trojka Pantera. Koristio je srpski klub loše napada Reala, i uvećavao svoju prednost. Real je u igri održavao Dek, a sa druge strane Partizan je uspeo da sačuva visoku prednost, a na kraju prve deonice rezultat je bio 31:21 u korst crno-belih. U drugoj deonici, Real je napravio seriju od 7:0, pre svega sjanim poenima Hezonje, a sa druge strane raspoložen je bio Smailagić, Partizan se vratio u igru, a Ćus Mateo je bio primoran da zove tajm-aut.

Međutim, ništa nije pomoglo, Partizan je nastavio i u nastavku da rešeta, Smailagić je ubacio trojku, pa Madar dvojku iz okreta, a onda i Panter još jednu trojku za 32:45. Sjajno u crno-beli igrali i u nastavku, pre svega u odbrani, Avramović je odlično igrao, potom ide pas u kontri za Nanelija koji je fauliran. Poluvreme je završeno sa 1/2 slobodnih bacanja Najdžela Vilijams-Gosa, a rezultat na kraju ovog perioda igre je bio 51:37 u korist crno-belih.

Domaći su bolje ušli u drugo poluvreme, Poarije je pogodio dva puta, pa Musa za 43:53, a rudi Fernandez je začinio sve trojkom, nakon čega je Obradović zatražio tajm-aut. Međutim, Naneli je uspeo da izvuče crno-bele iz tepke situacije, pogodio je trojku uz faul, a ubrzo i nova trojka Pantera čine je Partizan vratio prednost od deset poena razlike. Crno-beli su uspeli furiozno da završe treću četvrtinu trojkom Ledeja i polaganjem Avramovića u kontri za 62:75.

Sjajno je Partizan ušao i u poslednju četvrtinu, nova trojka Kevina Pantera, zatim je Egzum vezao pet poena, a Ledej je pogodio šut za tri poena za plus 18. U nastavku je Poarje pogodio iz ofanzivnog skoka, posle promašaja Hezonje, ali Ledej uzvraća sa druge strane. Usledila je ogromna tuča igrača dva tima na terenu, Egzum je povređen i morao je napustiti teren. Utakmica je gotova pri rezultatu 95:80.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVA POBEDA: Porto posle 40 godina dobio novog predsednika!

Fudbaleri Porta ove sezone neće osvojiti titulu prvaka države. Večeras igraju derbi sa Sportingom koji će osvojiti izvesno taj trofej. Nakon...

POVEZANE OBJAVE