Srbija ima dvojicu u najboljih pet u Seriji A!

U poslednje vreme srpski fudbaleri se u velikoj meri ističu asistencijama. Dušan Tadić je jedan od najboljih u Evropi već nekoliko godina, a ove sezone naši reprezentativci dominiraju Serijom A u ovom segmentu.

Liga je objavila listu najboljih strelaca i asistenata, a na drugoj dominiraju igrači iz Srbije. Sa po osam asistencija Sergej Milinković-Savić iz Lacija i Filip Kostić iz Juventusa zauzimaju drugo i treće mesto na ovoj listi.

Iznad njih je samo najbolji fudbaler lidera Napolija Hviča Kvaračkelija sa 10 završnih dodavanja. Najboljih pet kompletiraju njegov saigrač Pjotr Zjelinski sa 7 i Žerar Deulofeu sa jednom asistencijom manje.

Sergej uz asistencije ima i 6 postignutih golova, dok je Kostić tri puta tresao mreže.

Na listi strelaca, za razliku od prethodnih sezona, nema srpskih igrača među najuspešnijima. Najbolji je Vlahović sa 8 golova, ali nije ni u TOP 20.

I u ovoj kategoriji je lider iz Napolija, pošto je Viktor Osimen sakupio 21 pogodak do sada. Drugi je fudbaler Intera Lautaro Martinez sa 15, dok se Kvaračkelija sa 12 golova i na ovoj listi našao u TOP 5.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE