ABA PLEJ OF: Mega dobro krenula, Grin se razgoropadio za prednost Budućnosti!

Košarkaši Budućnosti, poveli su protiv Mege MIS 94:77 u prvom susretu četvrtfinala ABA lige. Srpski tim je bio bolji u prvoj četvrtini, nakon čega su Podgoričani preuzeli kontrolu nad utakmicom i lagano slavili.

Domaćin iz Podgorice počeo je u petorci Bel – Hejns, Grin, Obrajen, Atić i Kaba. Mega je startovala u sastavu Rori, Đurišić, Kazalon, Grbović i Rudan.

Prvi pogodak na meču postigao je Atić. Mega je potom bolje otvorila utakmicu sa čak četiri pogođene trojke u prva 4 minuta igre. Izabranici Marka Baraća su imali i maksimalnih +11 (18:7) nakon pogotka Kazalona. Prednost su zadržali pred ulazak u drugi period.

Budućnost je u drugoj deonici zaigrala efikasnije na početku. Serijom 9:0 uspeli su da dođu potpuno u egal. Tada je nalet domaćina prekinuo Rudan, a Podgoričani kasnije prešli u vođstvo. Od tada su izabranici Petra Mijovića zaigrali drastično bolje nego u prvoj četvrtini.

Drugu su dobili 20 razlike i sa +12 (49:37) otišli na odmor posle prvih 20 minuta. Erik Grin je odigrao nestvarno poluvreme sa čak 26 poena uz tri promašaja iz igre. Kazalon je imao 8 a Rudan 7 poena u timu Mege.

Drugo poluvreme počelo je trojkama na obe strane. U tom delu meča je Budućnost nastavila da održava stečenu prednost. Uvećali su je i do maksimalnih +20.

Ništa se nije menjalo ni u četvrtoj deonici. Tim Petra Mijovića je bez problema priveo susret kraju.

Najbolji u ekipi Budućnosti bio je raspucani Erik Grin sa 34 poena i 7 ubačenih trojki. Pratili su ga Atić i Obrajan sa 11 koševa.

Kod Mege, Đurišić je imao 17 a Rudan 15 poena.

Mega je domaćin druge utakmice 7. maja od 18 časova. Pobednik tog meča će u polufinalu igrati seriju sa boljim iz utakmica Zvezde i Zadra.

Budućnost – Mega MIS 94:77 (14:22, 35:15, 28:18, 17:22)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE