Zvezda pregazila Zadar na startu plejofa, uz brutalan šut za tri poena

Košarkaši Crvene zvezde na veoma ubedljiv način su započeli plejof regionalne ABA lige, pošto su u prvom meču četvrtfinalne serije u hali “Aleksandar Nikolić” savladali Zadar sa 100-73.

Iskazali su crveno-beli u potpunosti razliku u kvalitetu danas protiv tima koji im je naneo prvi poraz u ligaškom delu ove sezone. Posebno je tim Duška Ivanovića bio uspešan u šutu za tri poena, pre svega u prvom poluvremenu, kada je pogođeno 10 trojki iz 14 pokušaja.

Utakmica je otpočela razmenom trojki sa obe strane, koju je prvim poenima za svoj tim otvorio Kampaco, na šta mu je odmah uzvratio Arijan Lakić. Odmah u sledećem napadu i Petrušev je bio precizan izvan linije 6,75.

Ključna je u prvoj deonici bila serija crveno-belih od 6-0, koju je pogotkom za tri otvorio Nedović, a prekinuo MVP lige Luka Božić. Domaćin je ipak održao prednost sve do kraja prvog dela igre kada je Mitrović poenima postavio rezultat 25-20.

Drugi kvartal je počeo na isti način kao i prethodni, s tim da je ovog puta bio raspucan Ognjen Dobrić, koji je ubacio dve trojke, koje je potom svojom presekao Drežnjak. Posle dva i po minuta igre u ovom delu Luka Mitrović je doneo prvu dvocifrenu prednost, kada je Zvezda povela sa 33-23.

Na pet minuta do isteka prvog poluvremena povratnik u tim Ben Bentil otpočeo je najveću seriju od 13 uzastopnih poena svog tima, posle koje je srpski tim poveo sa čak 21 poenom prednosti (52-31), najviše zahvaljujući dvema pogođenim trojkama Nedovića.

Do velike pauze razlika je iznosila i 24 poena, dok je tim Duška Ivanovića na polovini utakmice vodio sa 58-36.

U trećoj deonici je aktuelni šampion malo pogoršao procenat šuta za tri, iako su prva dva pokušaja bila uspešna. Međutim, to nije smetalo da se održi velika prednost, koja je u jednom momentu iznosila i 33 poena viška, kada je Zvezda povela sa 76-43 posle lepog zakucavanja Martina, nakon ukradene lopte i asistencije Vildoze.

U poslednjih 4 i po minuta trećeg perioda gosti dolaze do svoje najveće serije od 10 uzastopnih poena, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi ogromna zaliha domaćina, pa je pred ulazak u poslednjih 10 minuta bilo 78-53 za branioca trofeja.

Do kraja se postavljalo samo pitanje krajnje razlike, a do kraja je Zvezda dostigla i 100 poena pogotkom Dobrića iz prodora na 12 sekundi do kraja.

Zanimljivo je da uprkos ubedljivom porazu dvojica najefikasnijih igrača na utakmici dolaze iz Zadra. Luka Božić je postigao 18 poena, uz po 5 skokova i asistencija, a Marko Ramljak poen manje uz po 4 završnih dodavanja i uhvaćenih lopti. Uz njih dvojicu dvocifreni su bili i Dario Drežnjak i Arijan Lakić sa po 11 poena.

U pobedničkom sastavu su Nedović (3 asistencije) i Petrušev (3 skoka) zabeležili po 16 poena, dok je Luka Mitrović upisao 13, uz 4 skoka i 3 završna dodavanja. Zapažen je bio i Fakundo Kampaco sa po 8 poena i asistencija.

Naredna utakmica biće odigrana u Zadru 8. maja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE