Radnički savladao Zvezdu, majstorica odlučuje o finalisti

U burnoj drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca revanširali su se Crvenoj zvezdi, na svom bazenu, rezultatom 9:8, izborivši tako popularnu „majstoricu“ koja se igra u sredu, u Beogradu.

Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem golmana Lazara Dobožanova, ali je među stativama fantastičan bio Stefan Todorvski. Novi peh zadesio ih je već na startu meča, kada je najbolji centar sveta Josip Vrlić dobio snažan udarac, pa je zbog povrede vilice morao da napusti meč.

Ipak, izabranici Uroša Stevanovića izborili su se sa svim nedaćama i spoljnim faktorima, odigrali jedan od najboljih mečeva u sezoni i sasvim zasluženo izborili novu šansu za plasman u finale.

Vodili su domaći od samog starta, u drugoj četvrtini dodali gas i dva i po minuta pre odlaska na poluvreme, na krilima mladog centra iz kragujevačke vaterpolo škole, Bogdana Gavrilovića, pobegli na četiri gola prednosti (5:1).

Zvezda je do poluvremena vraćena u igru golom iz faula levorukog Marka Radovića, a u nastavku susreta dva puta je prilazila na minus dva (5:3, 6:4). Radnički je imao spreman odgovor preko mladih igrača Gavrilovića i Kojića, za novo vođstvo od četiri gola (8:4), ali su se gosti do ulaska u poslednju deonicu vratili na minus tri sa poluvremena (9:6).

Tri minuta pre kraja meča Zvezda je iz peterca prišla na gol zaostatka, ali su Kragujevčani uspeli da zadrže prednost i dođu do majstorice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Bogdan Gavrilović i Vuk Drašković sa po tri gola, dok je u ekipi Zvezde Marko Radović postigao pet.

Radnički – Crvena zvezda 9:8 (2:1, 3:1, 4:4, 0:2)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Lazar Anđelić i Igor Virijević.

RADNIČKI: Pantelić, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk, Gavrilović 3, Ukropina 1, Antić, Pljevančić, Drašković 3, Lukić, Vrlić, Todorovski, Kojić 1. Trener: Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić, Marković, Subotić, Vasić 2, Banićević, Basara, Danković, Seman, Milojević 1, Radović 5, Ivanović, Gavrilović. Trener: Filipović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE