VELIKI KORAK KA REŠAVANJU SUKOBA SA EVROLIGOM? Fiba donela važnu odluku!

Juče je održan žreb za Svetsko prvenstvo u košarci koje će se igrati u avgustu i septembru ove godine, ali su donete još neke jako važne odluke od strane FIBA.

Jedna se tiče domaćinstva narednog Mundobasketa, koji će biti, poput prošlogodišnjeg Mundijala, održan u Kataru.

Druga odluka doneta na sastanku Izvršnog odbora krovne košarkaške organizacije tiče se tzv. “prozora” kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo.

Prema odluci, predviđeni novembarski prozor kojim bi trebalo da otpočnu kvalifikacije za naredni Evrobasket biće spojene sa februarskim.

Ovo bi mogao da bude važan korak ka usaglašavanju kalendara sa Evroligom, pošto igrači koji nastupaju u elitnom evropskom takmičenju do sada uglavnom nisu mogli tokom sezone da nastupaju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama.

Sada je na potezu Evroliga, pa ostaje da se vidi da li bi mogla da napravi kompromis i eventualno prilagodi kalendar takmičenja, tako da se utakmice najjčeg klupskog i kvalifikacija za najjače reprezentativno evropsko takmičenje ne preklapaju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE