Zvezda rutinski savladala Čukarički, Spajić pogodio na povratničkom debiju! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu “Rajko Mitić” Čukarički sa 4-0 u 3. kolu plejofa Superlige Srbije.

Tako su crveno-beli izjednačili rekord koji je postavljen pod vođstvom Vladana Milojevića, kada su 57 utakmica bili bez poraza u prvenstvu. Tada je seriju prekinuo upravo Čukarički koji je porazio šampiona Srbije, ali ne i ovog puta.

Timu sa Banovog Brda je, sa druge strane, ova utakmica daleko bitnija, pošto vodi borbu sa TSC-om za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Do prednosti je novi-stari šampion došao već u 6. minutu. Lazar Nikolić je odmah iskoristio pruženu šansu, kada je odlično centrirao ka Kingsu Kangvi koji je glavom postigao gol za 1-0.

Fudbaler gostiju Stefan Kovač morao je zbog povrede da napusti igru već u 16. minutu, kada ga je na terenu zamenio Igor Miladinović.

Već u 19. minutu prednost je duplirana. Ovog puta je asistent bio levi bek Irakli Azarov. On je posle nekoliko varki “na tacni” poslužio Marka Rakonjca, koji je glavom loptu prosledio u mrežu.

Drezgić je u dva navrata sprečio, prvo Ivanića, a potom i Rakonjca, da dodatno uvećaju prednost odličnim reakcijama pred golom svog tima.

Najbolja šansa Čukaričkog viđena je početkom drugog poluvremena, kada je Miladinović uposlio Ivanovića, ali je Borjan stigao na vreme da spreči gol. Tu međutim nije bilo kraja opasnosti, već je i i mladi Leković morao da interveniše i sa gol-linije “očisti” gol od opasnosti.

U 59. minutu viđen je solidan pokušaj Luke Adžića, ali je ipak bio neprecizan njegov pokušaj da pogodi dalji ugao gola Milana Borjana. Odmah nakon toga, ovog bivšeg igrača Zvezde zamenio je drugi, pošto je u igru ušao Vladimir Lučić, koji je trenutno na pozajmici u Čukaričkom iz aktuelnog šampiona.

Umalo Rakonjac nije postigao i svoj drugi gol na utakmici, ali je u 63. minutu samo prodrmao prečku.

U 75. minutu je zaigrao i povratnik u redove Crvene zvezde Uroš Spajić, koji je bio povređen kada je stigao u zimskom prelaznom roku. On je na terenu zamenio Strahinju Erakovića.

Stefan Mitrović je na 3-0 povisio u 79. minutu, kada je iskoristio nespretnu reakciju Drezgića i Miladinovića pred golom Čukaričkog nakon ubačene lopte od strane Jegora Pruceva.

Pred poslednji sudijski zvižduk Uroš Spajić je svoj povratnički debi u matičnom klubu “zasladio” prelepim pogotkom polumakazicama, kada je postavio konačnih 4-0!

CRVENA ZVEZDA : Borjan – L. Nikolić, Eraković (74. Spajić), Milunović (46. Leković), Azarov – Mijailović, Kangva (70. Prucev) – Bukari (66. N. Mituljikić), Ivanić, Mitrović – Rakonjac (70. Srnić).

ČUKARIČKI : Belić – Rogan (70. Koloni), Drezgić, Sarafimović, Gajić – Kovač (16. Miladinović), Sisoko – Ivanović, Ovusu (70. Tomović), Adžić (59. Lučić) – Badamosi (70. Spasojević).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE