BORAC IGRA ODLUČUJUĆU UTAKMICU ZA OPSTANAK: Primarna stvar rad u odbrani

Košarkaši Borca iz Čačka sutra igraju na svom parketu odlučujuću utakmicu za konačni opstanak u prvoj ABA ligi. Protivnik je poražen iz finala drugog ranga regionalnog takmičenja slovenački Helios.

Nakon ubedljive pobede u Čačku, tim Dejana Mijatovića nije uspeo da u Domžalama završi posao, pa će morati da slavi sutra od 18 časova ukoliko želi da se i naredne sezone takmiči u elitnom društvu.

Podsetimo, veliki deo posla Čačni su odradili u poslednjem kolu ligaškog dela kada su se spasili pobedom u Podgorici protiv Budućnosti.

Trener Mijatović je svestan da je model po kom bi trebalo igrati – prvi meč doigravanja.

U Čačku smo odigrali zaista dobru utakmicu. Bili smo na visini zadatka, igrali smo kako treba u oba smera, tako da smo na kraju ubedljivo slavili. Ali, onda je usledio pad u meču broj dva u Domžalama. Doduše, napad je ponovo bio pravi, ali zato odbrana nije. Primili smo 107 poena, što je nedopustivo, smatra Mijatović.

On je ocenio i kvalitete rivala.

Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani. To je primarna stvar koju moramo da popravimo u odnosu na drugi meč. A što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Odlučujuća utakmica se igra u Čačku, što za nas ima ogroman značaj. Tako da smo veoma fokusirani na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou, naglašava trener Borca, koji je pozvao navijače da dođu u broju koji je uobičajen za ovaj košarkaški grad.

Želimo da zajedničkim snagama napravimo još jedan korak. Voleo bih da hala bude puna, baš kao pre sedam dana. Publika nas je nosila na prvoj utakmici sa Heliosom, a očekujem da će atmosfera ponovo biti odlična, izjavio je iskusni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠEN MARATON: Kenijci najbolji u Beogradu

Danas je u prestonici Srbije održan 37. Beogradski maraton. U muškoj konkurenciji slavio je Kenijac Gilbert Čumba. Na cilj je...

POVEZANE OBJAVE