JEDNA OD NAJBITNIJIH UTAKMICA SEZONE: Partizan došao do igre i savladao TSC (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su TSC u Bačkoj Topoli sa 3-1, u veoma važnoj utakmici u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Utakmica je bila veoma dinamična i viđeno je dosta šansi sa obe strane, a čini se da su crno-beli koje predvodi Igor Duljaj konačno došli do nešto bolje i organizovanije igre, što su u naznakama demonstrirali i u Večitom derbiju.

Tim iz Bačke Topole, kao i Čukarički, i dalje imaju zalihu prednosti u odnosu na Partizan, u odnosu na kog vode 4 boda, ali se tim Igora Duljaja vratio na 4. mesto, koje vodi u evropska takmičenja, pošto je prestigao Vojvodinu sa kojom je izjednačen sa 61 osvojenim bodom.

Rikardo Gomeš je u 6. minutu imao prvu priliku. Dva puta je izblokiran. Pre toga je utakmica prekidana zbog toga što ga je faulirao Cvetinović.

Fudbaler sa Zelenortskih ostrva je bio raspoložen za igru i u 12. minutu doveo crno – bele do vođstva. Loptu mu je ostavio Jović nakon greške Stojića u poslednjoj trećini terena.

Nije se dugo čekalo na odgovor domaćina. TSC izjednačuje u 20. minutu pogotkom Saše Jovanovića. Nakon slobodnjaka Luke Ilića, on je iskoristio odbitak od stative i golmana Popovića pa je poravnao rezultat.

Posle tog gola je TSC mogao do potpunog preokreta. Ratkov je bio u veoma dobroj šansi, ali je Urošević intervenisao u poslednjem trenutku. Potom je u 33. minutu Luka Ilić propustio kolosalnu priliku pošto je pogodio Saničanina a onda se i sam sapleo i promašio okvir gola.

Kolorado je posle toga iz kaznenog prostora na drugoj strani bio neprecizan. U 40. minutu je agilni Gomeš pogodio prečku nakon što ga je proigrao Dijabate. Postigao je i gol potom ali je poništen zbog ofsajda.

Drugo poluvreme bilo je još dinamičnije, što je nagovešteno već na početku, pošto je gol pao odmah po povratku na teren, kada je mladi Jović doneo prednost od 2-1. On se našao na pravom mestu nakon odbrane Ilića posle snažnog šuta Bibrasa Natha.

Rikardo Gomeš je u 55. minutu oprobao svoj šut, ali je bio nedovoljno precizan, pa je lopta završila pored stative. Tri minuta kasnije billo je opasno pred golom Popovića, kada je prvo Vujačić izblokirao pokušaj Ratkova, a potom se istakao golman crno-belih sjajnom odbranom Đakovcu.

U jendom trenutku je i nervoza eskalirala, usled važnosti utakmice, kada je igrač odmaćih Jug Stanojev izgubio živce, iako je start nad njim bio čist.

Pravu bombu je odapeo Filipović u 69. minutu sa svoje, desne strane, ali je gol spasio mladi Ilić. Ipak, ne zadugo. Posle kornera je golman TSC-a odbranio gol i od pokušaja Vujačića, ali je upravo Filipović nakon toga bio dobro postavljen i smestio loptu u mrežu, donevši Partizanu prednost od 3-1.

Đakovac je zabeležio još jedan dobar pokušaj sa distance pred sam kraj, ali se opet isprečio Popović, posle čije odbrane je lopta završila u korneru, iz kog se takođe nije izrodila promena rezultata.

TSC: V. Ilić , Antonić, Ćalušić, Cvetinović, Stanojev, Stojić, Đakovac, Petrović , L. Ilić , Jovanović, Ratkov

Partizan: Popović, Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević, Kolorado, Belić, Dijabate, Natho, Jović, Gomeš

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZANIMLJIV RAZLOG: Posle eliminacije u PO, košarkaš Milvokija odbio intervju (VIDEO)

Košarkaši Milvokija zaustavljeni su u prvoj rundi plej-ofa NBA lige. Šampioni iz 2021. godine poraženi su sa 4:2 od Indijane. Jedan...

POVEZANE OBJAVE