Poznato do kada Đoković sigurno ostaje prvi

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas i 385. nedelju kao prvi teniser na ATP listi, a ostaje pitanje da li će uspeti da je zadrži i u narednom periodu.

Za petama mu je mladi Španac Karlos Alkaraz, koji je prošle godine iskoristio odsustvo našeg asa sa brojnih turnira, i osvajanjem US opena postao najmlađi broj jedan na svetu ikada.

Novak se ipak vratio na tron povratkom titule na Australijan openu, ali ga je, samo nakratko, ponovo prepustio Alkarazu jer nije mogao da nastupi na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Đoković ne igra na mastersu u Madridu, koji je u toku, ali Alkaraz neće moći da ga prestigne jer brani titulu, pa tako može samo da izgubi bodove i da se dodatno uveća zaostatak za Srbinom.

Novak trenutno ima 6.775 bodova, dok španski vunderkind neće moći da računa na više od 6.770, što bi se desilo u slučaju odbrane titule.

Drugi teniser sveta sutra igra u osmini finala mastersa u glavnom gradu Španije protiv Nemca Aleksandera Zvereva.

Nakon toga sledi još jedan masters na šljaci – u Rimu, a zatim i drugi gren slem sezone Rolan Garos. Očekuje se da obojica tenisera nastupe na tim turnirima, što bi bilo, verovali ili ne, po prvi put ove sezone da se takmiče na istom turniru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE