ABA LIGA: Borac furioznom trećom četvrtinom do ostanka u eliti!

Košarkaši čačanskog Borca igraće i naredne sezone u ABA ligi. U majstorici baraža, oni su ubedljivo trijumfovali na svom terenu protiv slovenačkog Heliosa 97:67. Nakon neizvesnog prvog poluvremena raspucali su se u drugom i obezbedili pobedu.

Čačani su susret počeli sa 5:0. Kasnije su imali prednost tokom većeg dela prve četvrtine. Otišli su sa +3 na odmor pred drugi period.

Tokom ovog dela igre je ekipa Borca bila bolja. Stekli su maksimalnih +12 36:24 pred poluvreme. Međutim, dozvolili su seriju 8:0 gosiju koji su prišli na -4 i 36:32 nakon prvih 20 minuta.

Kod domaćina je bio raspoložen Diante Boldvin sa 18 poena. Ostin Luk predvodio je slovenački tim sa 9 koševa.

Borac je na početku drugog poluvremena bio silovit. Ekipa Dejana Mijatovića postigla je 5 trojki i stekla +17 uz samo dva poena rivala za pet minuta igre.

Od 39:34 napravili su Čačani seriju 18:0 koju je trojkom prekinuo Ostin Luk. Borac je potom imao i maksimalnih +26. Ovu četvrtinu završili su sa 36 poena ostavivši protivnika na samo 9.

U četvrtoj četvrtini je Borac rutinski održavao stečeno iz trećeg perioda. Imali su i +40 protiv ekipe iz Slovenije. Heliosu je ova deonica bila najefikasnija u odnosu na prethodne tri. Uspeli su samo ublaže poraz.

Najbolji u timu iz Čačka bio je Hanter Hejl sa 30 poena koji najverovatnije posle ovog susreta odlazi u Lokomotivu Kubanj. Boldvin je imao 24 koša kod domaćina.

Kod ekipe Heliosa, Luk je imao 17 a Tanstal 14 koševa.

Borac – Helios 97:67 (22:19, 13:14, 36:9, 25:26)

Foto: Borac Mozzart/ Duško Radišić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IZNENAĐENJE U MADRIDU: Holanđanin izbacio nekada 4. tenisera sveta!

Danski teniser Helger Rune završio je učešće na mastersu u Madridu. Nakon nešto više od dva sata, izgubio je sa...

POVEZANE OBJAVE