GRMEĆE ARENA: 25.000 navijača dočekuje Real Madrid

Direktor ,,Štark arene” i nekadašnji košarkaš Partizana Goran Grbović govorio je za ,,RTS” o merama bezbednosti i kapacitetima dovrane za večerašnji meč sa Real iz Madrida.

Ova utakmica dolazi nakon tuče igrača Reala i Partizana koju je izazvao košarkaš Reala Jabusele.

– Arena ima svoje tehničke mogućnosti, tu su pravila Evrolige, ali i Partizan kao domaćin ima sopstvenu konfiguraciju organizacije. Visok stepen bezbednosti će biti zastupljen. Računamo da je ovo vandredna situacija. Pojačaćemo broj redara i pripadnika obezbeđenja. U hali će biti između 20 i 25.000 ušlih lica, to je izraz komesara bezbednosti. U taj broj spadaju i obezbeđenje, policija i žandarmerija, kao i ostali ljudi koji će se baviti servisom. U tu brojku ulaze i gledaoci. Možda će ih i biti najviše do sada, ali ne više od tri i po gledaoca po kvadratnom metru prostora, budući da to diktiraju propozicije takmičenja, rekao je Grbović za ,,RTS”.

Direktor Arene smatra da bi fudbalski stadion bio mali za ovaj meč…

Navijača bi bilo i za fudbalski stadion. Iako su karte planule pre vikenda, organizator prodaje na svom listingu još ima 1.600 poziva u sekundi za jednu kartu. Arena se priprema kao da je fajnal for. Postoji zabrinutost da i najmanji incident, recimo upaljač, flašica bačena sa tribine, može da izazove pražnjenje i, što niko ne želi, prekid utakmice, rekao je direktor Arene i dodao

-Da se sportski i gospodski navija, kao što je sjajnim partijama u kontinuitetu Partizan stigao do ove faze takmičenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE