Prosinečki: Zvezdinu evropsku titulu smo slavili danima

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki govorio je za nemački ”Transfermarkt”.

On je u tom razgovoru govorio o svojim fudbalskih početaka u mlađim kategorijama Dinama, odakle je u stigao u Crvenu zvezdu gde je sa crveno-belima posle boljeg izvođenja jedanaesteraca postao prvak Evrope.

Prosinečki je bio prvi od Zvezdinih izvođača penala u toj seriji protiv Marseja.

-Generalno, nikada nisam osećao pritisak ili strah od neuspeha u fudbalu. Kada radite nešto što volite duboko u svom srcu, osećate lakoću i određene stvari rade same od sebe. Ali zaista sam osetio pritisak u izvođenju penala.Kažu da su penali lutrija, ja kažem da pobeđuje onaj ko bolje podnese stres. Nije bilo lako biti prvi. Znao sam da ako promašim, svi će pričati o meni. Balast je bio izuzetno veliki, ali otpao je, rekao je Prosinečki i dodao:

Titula u najvišem evropskom klupskom takmičenju bila je od velikog značaja ne samo za klub već i za državu. Hiljade navijača nas je sa oduševljenjem dočekalo. Titulu smo slavili danima. Cela država nam se radovala, zapravo se sa mnom i dalje češće razgovaraju na ulici u Beogradu nego u Zagrebu.

Rat je u to vreme već počinjao, a Prosinečki je iz Crvene zvezde prešao u Real Madrid.

-Nije mi bilo lako. Bilo je strašno kada sam saznao da je naša domovina u ratu, uglavnom zato što je deo porodice još živeo tamo. Molio sam ih da dođu u Madrid, ali ničega se nisu želeli odreći. Zvao sam svako jutro kako bih znao kako su. Nije bilo lako fokusirati se na fudbal, a uz to sam bio i povređen, objašnjava Prosinečki.

Poznato je da su cigarete bile njegov porok tokom igračke karijere.

-Istina je da sam puno pušio, ali nisam za vreme tuširanja. Cigarete su mi bile za smirenje. Nisam se želeo skrivati poput ostalih fudbalera. Ostao sam veran sebi, izjavio je Prosinečki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STAMENIĆ POSLE PEHARA: Čeka nas sjajna proslava, da pobedimo sve utakmice do kraja sezone

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Crveno-beli su savladali TSC, a Partizan je poražen od Vojvodine nakon...

POVEZANE OBJAVE