TEŠKO BEZ LESORA: Partizan (još uvek) nije obezbedio plasman na F4 Evrolige

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste prvu meč-loptu za odlazak na fajnal-for Evrolige, pošto su u neizvesnoj završnici poraženi od madridskog Reala u Beogradskoj areni sa 82-80.

Vidljivo je bilo odsustvo francuskog centra Matijasa Lesora, posebno u svetlu povratka na teren Valtera Tavaresa, koji je bio dominantan pod obručima. Ipak, i pored toga crno-beli su već u ranoj fazi stekli 15 poena prednosti, ali to ovog puta nije bilo dovoljno za trijumf. Na kraju je utakmicu presudio Najdžel Vilijams-Gos, koji je afirmaciju u evropskoj košarci stekao upravo u dresu srpskog tima.

Utakmicu je poenima otvorio Smailagić, što je bio samo početak serije od čak 12 poena, pa je srpski tim tako već na samom strartu stekao dvocifrenu prednost. U okviru ovog niza je pogođena i prva trojka, kada je precizan bio Džejms Naneli.

Usledila je međutim kontraserija Kraljevskog kluba kojom je posle trojke Džanan Muse razlika vraćena na pristojnih 13-9. Posle nešto više od pet minuta igre domaći igrači su se raspucali, pa je posle trojki Anđušića, a potom i Smailagića, razlika ponovo bila dvocifrena (21-11).

Najviše zahvaljujući preciznosti sa linije za slobodna bacanja tim Željka Obradovića se odlepio i na 15 poena prednosti na nešto više od dva minuta do isteka ovog dela, ali je niz sasekao Ćaćo Rodrigez pogotkom za tri poena. Nisu gosti ipak uspeli da urade ništa značajnije, pa je Partizan imao prednost od 32-19 nakon prvih 10 minuta, na zadovoljstvo navijača u prepunoj Areni.

I drugi period je domaći tim otvorio poenima kada je Naneli vratio +15, ali je potom trojkom uzvratio prekaljeni Rudi Fernandez i tako nagovestio nešto neizvesniju borbu do kraja. Tada je proigrao i povratnik u redove španskog tima Valter Tavares, koji je bio dominantan pod košem, u odsustvu Matijasa Lesora, koji propušta ovu utakmicu zbog suspenzije.

Već početkom drugog minuta u drugoj četvrtini usledila je još jedna trojka raspoloženog Alena Smailagića, sa centralne pozicije za vođstvo od 37-22, ali nikako nije pređena granica od 15 poena razlike.

Nakon toga je još jednu trojku ubacio Fernandez, a potom je usledila serija pomenutog Tavaresa od 7 uzastopnih poena kada je njegov tim zasotatak umanjio na samo 31-27 na oko tri i po minuta do kraja prvog poluvremena. U pravom trenutku je Naneli ubacio svoju novu trojku, kada je iz ugla pogodio za +5 na nešto više od 2 i po minuta do kraja poluvremena.

Posebno je u završnici ovog perioda bio raspoložen Džanan Musa koji je manjak sveo na samo pola koša razlike (46-45) na manje od minut i po do kraja prve polovine meča. Potom je Egzum uvećao na +3, a Fernandez nije uspeo da ubaci još jednu trojku na drugoj strani, pa je Partizan vodio na poluvremenu sa 48-45.

Nakon povratka na parket istakao se bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Gos koji je ubacio trojku, a potom poentirao i iz ofanzivnog skoka. Posle četiri minuta igre u drugom poluvremenu Mario Hezonja je trojkom doneo preokret i prvo vođstvo na utakmici za španski tim (54-53), koje je narastalo i na 5 poena, čemu su kumovale i greške crno-belih, koji su u dva uzastopna napada imali izgubljene lopte posle velikih grešaka.

Sve je više bilo vidljivo koliko fali Matijas Lesor, bilo u zaštiti koša ili u skoku. U završnici četvrtine se na parketu našao i bivši košarkaš Reala Tristan Vukčević, čiji poeni su se ispostavili kao poslednji u ovom kvartalu, pa je Real vodio sa 66-63 pred ulazak u završnih 10 minuta.

Partizan je uspeo nakon poena Dante Egzuma da izjednači u uvodnoj fazi poslednjeg kvartala, kada se potom igralo poen za poen, dok konačno domaći tim trojkom Nanelija nije na nešto više od tri minuta do kraja utakmice ponovo došao do prednosti (77-75).

Potpuno neizvesno je bilo gotovo do samog kraja, kada je Vilijams-Gos presudio trojkom na 22 sekunde do kraja, pošto na drugoj strani nije uspeo da uzvrati Naneli.

Prisustvo Tavaresa je ove večeri očigledno bilo presudno, a na kraju je došao do dabl-dabl učinka od čak 26 peona i 11 skokova, na šta je stigao da doda i 3 asistencije. Poenterski ga je ispratio Vilijams-Gos, posebno kada se utakmica lomila, koji je imao 22 poena, uz 2 završna dodavanja.

U timu Partizana je Zek Ledej upisao 15 poena i 8 uhvaćenih lopti, uz 2 asistencije, dok je Smailagić uz isti broj poena imao 2 skoka. Naneli je imao kompletan učinak od 13 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Jam Madar gotovo identičan uz samo jedan poen manje.

Četvrta utakmica je na programu prekosutra, u isto vreme i na istom mestu, kada će Partizan imati drugu priliku da reši seriju i obezbedi vizu za fajnal-for.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mijailović pričao o budžetu Partizana pa pomenuo i Zvezdu

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović obratio se javnosti povodom potpisa novog ugovora trenera Željka Obradovića. Naime, Mijailović je govoriti o...

POVEZANE OBJAVE