Trener Reala govorio o kažnjavanju Jabuselea od strane kluba i povratku Poarijea za četvrtu utakmicu

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iskoriste prvu meč-loptu za odlazak na F4 Evrolige u svojoj povratničkoj sezoni, pošto su poraženi od Real Madrida pred prepunom Beogradskom arenom u trećoj utakmici.

Ključan je bio povratak jednog od najdominantnijih centara u evropskoj košarci Valtera Tavaresa, koji je zbog povrede propustio drugu, dok je u prvoj utakmici napustio parket ranije. Div sa Zelenortskih Ostrva je zabeležio dabl-dabl sa 26 poena i 11 skokova, tako maksimalno iskoristivši odsustvo Matijasa Lesora u timu Partizana zbog suspenzije.

Svestan je uloge i važnosti svog centra i trener Reala Ćus Mateo, koji je izneo utiske nakon prve pobede u ovoj seriji.

Počeli smo utakmicu sa dosta nervoze, bez konstantnosti u odbrani. Verovatno se to dešavalo i ranije, ali ova prelepa večerašnja atmosfera nas je naterala na mnogo grešaka. Ali uspeli smo da se vratimo, koristeći snagu Edija Tavaresa unutra. Na zagrevanju smo izgubili Poarijea i nismo mogli da ga koristimo na utakmici. Zato smo koristili mnogo Tavaresa dole, kroz pik, u odbrani smo igrali zonu 2-3 i potpuno se vratili u meč. Pred kraj smo bili na nerešenom rezultatu, onda je Vilijams-Gos pogodio važnu trojku. Jako sam ponosan, jer nije lako pobediti ovde. Jako je važno da se vratimo u Madrid, da pobedimo sledeću, za to nas deli jedan korak. Pravili smo previše grešaka, mnogo nervoze, ali smo bili bolji kako je vreme prolazilo i vratili smo se, rezimirao je utakmicu Mateo.

Jasno je treneru Reala i da će biti mnogo teže u četvrtoj utakmici, jer će Tavares i ostatak njegovog tima pod košem morati da se izbori sa Matijasom Lesorom, koji se vraća u tim nakon suspenzije.

Lesor je jako važan igrač, sigurno će biti drugačije u četvrtoj utakmici. Malo da predahnemo, pa da vidimo kako da u četvrtoj utakmici zaustavimo Partizan, ocenio je trener Madriđana.

Ostaje pitanje da li će u čuvanju svog zemljaka moći da pomogne Vensan Poarije.

Kada smo se zagrevali, povredio. Nije mogao da trenira, samo je igrao. verovatno se ovo desilo zato što je igrao previše utakmica u kratkom vremenskom intervalu. Verovatno je to dovelo do toga da bude van tima. Nije ovo zdrav ritam za igrača koji se vraća iz duge pauze, bez treninga, rekao je Mateo.

Neizbežna tema bila je i kažnjavanje Geršona Jabuselea od strane kluba zbog incidenta u završnici druge utakmice, za koji je dobio, čini se blagih, pet mečeva suspenzije od strane Evrolige. Međutim, Mateo nije želeo da mnogo govori na tu temu, pošto je rekao da to nije pitanje za njega već za klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUVREME U ARENI: Partizan na krilima navijača, +8 za crno-bele!

Košarkaši Partizana igraju duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Nakon prvog poluvremena, ekipa Željka Obradovića vodi sa 40:32 Crno-beli su bolje...

POVEZANE OBJAVE