PENAL RULET: Zvezda nastavlja put ka duploj kruni!

Fudbaleri Crvene zvezde, prvi su polufinalisti Kupa Srbije. Aktuelni branilac titule bio je posle penala bolji na gostovanju Napretku. Meč je protekao bez golova, a crveno – beli propustili nekoliko prilika da sve reše pre isteka regularnog toka.

Ovaj susret, počeo je minutom ćutanja u pomen deci nastradaloj nakon pucnjave u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar.

Obe ekipe nisu srljale od prvog minuta i igrali su oprezno na isteku 15. minuta igre. Borjan je prethodno nezgodno doskočio, ali je mogao da nastavi meč.

Zvezda je najbolju šansu imala u 24. minutu. Katai je pogodio stativu, ali bi se eventualni gol poništio zbog prethodnog igranja rukom Mitrovića.

On je u 33. minutu dobio žuti karton. U 37. minutu mu Petrić brani udarac. Zvezda je bila bolji rival tokom prvih 45 minuta. Šutirali su 14 puta naspram tri udarca rivala i uz veći posed lopte, ali nisu uspeli da dođu do vođstva.

U nastavku je Mitrović šutirao preko gola u 54. minutu. Zvezda je tokom tog perioda nastavila sa inicijativom i pokušajima da probije rivala. Potom je u prilici bio Rakonjac, ali je napravio faul nad golmanom.

Kataija je zbog povrede u 70. minutu zamenio Jovan Mijatović. Potom je u 84. minutu Petrić zaustavio šut Zvezdinog beka Lazara Nikolića. Odmah potom je Ivanić u 87. pogodio stativu. Nakon završetka duela, pristupilo se odmah izvođenju penala.

Nakon što su Rakonjac, Azarov i Šarić bili precizni odna su Ivanić, Đeković i Kerkez bili neprecizni. Jovan Mijatović je povećao vođstvo Zvezde. Potom je Putinčanin bio precizan. Osman Bukari poslao je crveno – bele u polufinale.

Sutra u ostalim mečevima četvrtfinala igraju: TSC- Novi Pazar (16), Radnik Surdulica – Čukarički (16), Radnički Niš – Vojvodina (18:30)

Napredak – Crvena zvezda 0:0 (0:0)

Penali: 2:4

Napredak: Petrić , Jovanović, Đeković, Kerkez, Ljubomirac (od 72′ Laban), Putinčanin, Vukajlović, Šarić , Bastajić, Krstić, Čečarić (od 51′ Zogović)

Crvena zvezda: Borjan, Nikolić, Eraković, Dragović (od 89′ Milunović), Azarov, Kangva (od 46′ Ivanić2), Mijailović , Bukari, Mitrović od 71′ Prucev), Katai (od 70′ Mijatović), Rakonjac

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE