Partizan u ludom finišu poklekao: Real ponovo slavio u Beogradu!

U četvrtom meču četvrtfinalne serije Evrolige košarkaški real Madrida savladali su Partizan rezultatom 78:85.

Real je bolje počeo meč, poveli su sa 4:0, crno-beli su se mučili da dođu do poena, Lesor je posle tri i po minuta postiga prve poene za Partizan.

Ipak, crno-beli nisu bili dovoljno fokusirani pa je tako Hanga postigao dve trojke u nizu, a sa druge strane precizan za tri poena je bio Trifunović.

Loše su se košarkaški crno-belih postavljali u odbrani, a gosti su sa druge strane to koristili. Prvu četvrtinu završava Janis Papapetru, dvojkom, ali rezultat na kraju ovog dela igre je bio 15:27 za španski klub.

Drugu deonicu je Partizan je poentirao poenima Egzuma, a ali poenima Serhija Rodrigeza španski klub je otišao na plus 12. Uspeli su crno-beli da se približe, Papapetru je postigao trojku, ali sa druge strane je uzvratio dvojkom Vilijams-Gos. Partizan je u narednim momentima zaigrao snažnije, poentirao je Lesor, a zatim je usledila nova trojka Papapetrua za samo minus dva. Srpski klub nije koristio šanse koje je imao, da povede u ovom susretu, Gos je to kažnjavao, a Ledej je postigao poene za totalnu erupciju u Areni, da bi Anđušić postigao poene za izjednačenje. Do kraja poluvremena, Ljulj je fauliran na šutu za tri poena, a rezultat na kraju deonice je bio 42:45 u korist španskog tima.

Prve poene u drugoj četvrtini postigao je Papapetru, nakon Hezonjinog promašaja za tri poena,Ledej je bio precizan za izjednačenje 49:49 dok je Anđušić sjajnim prodorom poentiao za vođstvo crno-belih. Uspeo je Real da vrati prednost, a na kraju treće deonice rezultat je bio 55:61.

Sjajno su crno-beli otvorili poslednju četvrtinu Egzum je pogodio trojku, a potom je Lesor poentirao uz faul. Međutim, Rendolf polovičan sa linije za slobodna bacanja, ali je i to dovoljno za povratak na +5. Ledej je održavao Partizan u igri, uspeli su da smanje, ali Rodrigez je postigao novu trojku za vođstvo svog tima.

Dek je bio fauliran, ali je doživeo povredu zbog koje je morao napustiti teren, a Vilijams Gos je bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Real je imao prednost od 6 poena razlike, ali Madar je ukrao loptu i poentirao, a zatimse lopta odbila ponovo u koš čime su crno-beli bili u zaostatku od samo dva poena. Međutim, Tavares je uspeo da poentira uz faul i svoju ekipu približi pobedi.Partizan nije uspeo da poentira, Real je na kraju uspeo da slavi rezultatom 78:85.

Ovaj poraz crno-belih vraća plej-of seriju u Madrid gde se igra majstorica naredne nedelje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE