Đere izbacio Kokinakisa za plasman u polufinale, sledi duel sa senzacijom Australijan opena

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale čelendžer tirnira u italijanskom Kaljariju, pošto je savladao Australijanca Tanasisa Kokinakisa sa 2-1, po setovima 3:6, 6:1 i 6:1.

Kokinakis je u prvom setu načinio dva brejka, u petom i devetom, poslednjem gemu, kojim je i završio set i poveo sa 1-0. Srbin je ekspresno uzvratio u drugom setu koji je osvojio posle tri brejka, dok je sam spasao tri brejk prilike u petom gemu.

Slično se ponovilo i u trećem, odlučujućem setu, kada je takođe Đere tri puta oduzeo servis Australijancu, i uspeo da spasi dve brejk-prilike u petom gemu.

Ove nedelje mnogi kvalitetni teniseri nastupaju na čelendžer turnirima, kako bi održali formu pred Rolan Garos, jer nema ATP turnira pošto se igra završnica mastersa u Madridu.

U polufinalu će se Đere sastati sa teniskom senzacijom sa Australijan opena i generalno u poslednje vreme Benom Šeltonom, 38. igračem sveta, koji je sa 2-1 bio bolji od domaćeg tenisera Đulija Zapijerija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE