DOBIO DUEL AUTSAJDERA: Laki luzer u finalu mastersa u Madridu!

Nemački teniski veteran Jan-Lenard Štruf senzacionalni je finalista ATP masters turnira u Madridu, pošto je u duelu dvojice autsajdera bio bolji od Rusa Aslana Karaceva sa 2-1, po setovima 4:6, 6:3 i 6:4.

Poveo je 33-godišnji Nemac i u prvom setu, kada je napravio brejk za prednost od 3:1, ali je potom Karacev, trenutno tek 111. igrač sveta, nanizao tri uzastopna gema, a potom priveo set kraju za prednost od 1-0.

Nije Štruf, 65. igrač sveta, dozvolio da se ponovi isti scenario i u drugom delu meča. Već na startu je brejknuo rivala za prednost od 2:0, ali je ovog puta i sačuvao zalihu, ne dozvolivši protivniku nijednu brejk-šansu.

Nije ruski igrač na početku trećeg, odlučujućeg seta iskoristio dve brejk-lopte, što je Nemac kaznio u petom gemu. Spasao se Karacev kod rezultata 5:3 još jednog brejka, pošto se suočio sa čak četiri brejk-meč lopti, ali nije mogao potom ništa na servis rivala, koji je sigurno stigao do finala mastersa, verovatno najvećeg uspeha u karijeri.

Štruf je odavno prošao zenit karijere, pošto je nekada bio 29. na svetu, a onda je usledio veliki pad. Do finala je dogurao kao srećni gubitnik. Za titulu će igrati protiv branioca trofeja Karlosa Alkaraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: Minesota opet pregazila Finiks (VIDEO)

Košarkaši Minesote nastavili su sa dominatnim partijama u seriji sa Finiksom i došli su do vođstva 3:0 u seriji....

POVEZANE OBJAVE