Đere u finalu nakon pobede nad teniskom senzacijom! (VIDEO)

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u finale čelendžera u Kaljariju posle pobede nad 38. igračem sveta Benom Šeltonom sa 2-1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:4.

Presudan u prvom setu bio je brejk mladog Amerikanca u osmom, pretposlednjem gemu, kada je poveo sa 5:3, a potom bez izgubljenog poena svojim servisom poveo sa 1-0. U tom gemu je Šelton iskoristio treću brejk-šansu, kojih nije bilo ni u jednom drugom gemu.

Đere je ipak pokazao u nastavku svoju snagu, kao i čija je šljaka omiljena podloga.

Nije uspeo u četvrtom gemu da dođe do brejka pošto je njegov protivnik, trenutno 32 mesta bolje plasiran na ATP listi, spasao tri bejk prilike, ali jeste u šestom kada je poveo sa 4:2 i potom završio set i poravnao na 1-1.

Pored preokreta u kompletnom meču, Đere je okrenuo rivala i u samom odlučujućem setu, pošto je imao brejk zaostatka i gubio sa 3:1. Ipak, prvo je izjednačio na 3:3, a potom pripretio već u narednom gemu, ali se visoki Amerikanac spasao. Međutim, u ključnim momentima više mu nije bilo spasa.

Srbin je strpljivom i koncentrisanom igrom došao do brejka za prednost od 5:4, a potom iskoristio drugu meč-loptu i plasirao se u finale.

Tamo će mu protivnik biti Ugo Imber, koji je sa 2-0 u setovima u polufinalu savladao 100. igrača sveta Kolumbijca Danijela Elahi Galana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE GA FRANCUZI: Zvezdi nedovoljno 3.5 miliona za Glazera!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Overili su je trijumfom protiv TSC-a i stekli nedostižnu prednost...

POVEZANE OBJAVE