ODLUČUJE MAJSTORICA: FMP “stotkom” izjednačio protiv Cedevita Olimpije, dominacija krilnih centara Pantera!

Košarkaši FMP-a iz Železnika izjednačili su u četvrtfinalnoj seriji ABA lige protiv Cedevita Olimpije, pošto su slavili u svojoj hali sa 102-96.

Podsetimo, tim iz Železnika je želeo da se utakmica odloži zbog dana žalosti u našoj zemlji, međutim takvu mogućnost su odbili protivnik iz Slovenije i liga.

Posebno su se večeras istakli krilni centri FMP-a. Aleksa Stepanović je odigrao utakmicu života sa 24 poena i 6 skokova, dok je standardno u završnici sezone odličan bio Bo Bič, koji je upisao 26 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Pored njih dvojice, sa odličnim igrama nastavio je od dolaska iz valjevskog Metalca i Čarls Mening, koji je upisao 21 poen i 6 završnih dodavanja.

Na suprotnoj strani je uzaludna bila još jedna odlična partija Jogija Ferela, koji je sakupio 22 poena, 7 asistencija i 3 uhvaćene lopte, dok je Džoš Adams imao 13 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Srpski tim je već u završnici prve četvrtine stekao značajniju prednost, pa je posle trojke sjajnog Alekse Stepanovića vodio sa 26-17 na kraju iste.

Već u drugoj deonici isti košarkaš je doneo i prvu dvocifrenu prednost (36-26), a do kraja poluvremena je tim Nenada Stefanovića vodio i sa +12 posle ubačenih slobodnih bacanja Čarlsa Dženkinsa.

Iako su gosti zaostatak u završnici drugog perioda sveli na pristojnih -5 (50-45), FMP nije ni u jednom trenutku ispuštao prednost koja se uglavnom kretala na granici dvocifrene i jednocifrene, a najviše je dostigla +13.

Pripretio je slovenački tim u završnici, ali nije uspeo i da dođe do čuda u penal-završnici. Jasno je sve bilo kada je na -4 i 13 sekundi do kraja Marko Jeremić, bivši igrač upravo FMP-a, promašio još jednu u nizu trojki i ostao bez ubačenog šuta iz igre tokom čitavog susreta.

Zanimljiva situacija viđena je u poslednjoj četvrtini, kada je Edo Murić bio potpuno sam u kontri, ali je promašio zakucavanje, pošto je praktično samo ostavio loptu na prvi obruč.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE