Trofejni trener preuzima posrnulog abaligaša!

Cedevita Olimpija ima jako lošu sezonu iza sebe, u kojoj nije uspela da se plasira ni u eliminacionu fazu Evrokupa. Sada joj ostaje samo završnica regionalnog i domaćeg takmičenja.

Cenu je platio trener Jurica Golemac, a i legendarni slovenački košarkaš Sani Bećirović više neće obavljati funkciju sportskog direktora.

Kao privremeno rešenje na klupi postavljen je Miro Alilović, ali je izgleda već dogovoreno i ko će predvoditi ovaj tim naredne sezone.

Kako prenosi košarkaški portal “Sportando”, to će biti trofejni italijanski stručnjak Simone Pjaniđani. Navodno je sve već dogovoreno, a čak se zna i da će mu pomoćnik biti Andrea Turketo.

On je nekadašnji selektor reprezentacije Italije, ali je najviše trofeja osvojio sa tamošnjim vodećim timovima u datom trenutku Montepaskijem iz Sijene i milanskom Olimpijom, sa kojima ima 16 osvojenih trofeja.

Nije manje bio uspešan ni u Turskoj i Izraelu, predvodeći Fenerbahče i Hapoel iz Jerusalima. Poslednji angažman je imao u kineskim Peking Daksima, koje je vodio 2020, kada je otpočela pandemija koronavirusa.

Od tada nije radio, ali će po svemu sudeći sada prekinuti “odmor” i oprobati se baš u ABA ligi, predvodeći Zmajčeke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Rukometaši se okupili spremni za baraž sa Španijom

Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi povodom dvomeča sa Španijom u baražu...

POVEZANE OBJAVE