TRENER ZADRA PRED REVANŠ SA ZVEZDOM: Sinoć smo došli kasno, loše sam spavao i bio isfrustriran zbog loše igre

Košarkaši Crvene zvezde veoma su sigurno startovali u plejofu ABA lige, pošto su savladali Zadar ubedljivo na svom parketu.

Zadrani su prvi savladali Zvezdu ove sezone, a da to nije bila Evroliga, kada je došlo i do smene trenera na klupi crveno-belih. Tada je tim preuzeo Dško Ivanović i sve je krenulo nabolje i u najjačem evropskom takmičenju.

Revanš između ova dva tima na programu je sutra od 17 časova u dvorani “Krešimir Ćosić”, a trener hrvatskog tima Danijel Jusup prisetio se inferiornosti iz prvog duela.

Crvena zvezda je evroligaški tim sa vrhunskim igračima koji se izuzetno temeljno priprema za svakog protivnika, imaju i više vremena za pripreme jer ne igraju Evroligu. Poslednja utakmica sa njima nam je mnogo koristila, jer je Zvezda igrala punim plućima, nisu nam dali da dišemo do poslednjeg napada, da postignemo i jedan lak koš, Zvezda se nikada nije opustila. Upravo ovakve utakmice nam daju do znanja da vidimo gde smo u odnosu na takav nivo, ali i šta treba da poboljšamo da bismo bili bolji. Morali smo da se „ubijemo” da izgubimo sa manje od trideset razlike u Beogradu, ali nisam bio nezadovoljan posle tog susreta. Videli smo stvari koje ne radimo dobro, i koje Crvena zvezda radi fantastično, verujem da ćemo neke stvari uraditi bolje i da će se to osetiti u našoj igri, rekao je trener Zadra, koji je analizirao i ključne prednosti protivnika.

Njihova čvrsta odbrana je takva da nam ne dozvoljavaju čiste situacije, takvom odbranom teraju protivničke ekipe da šutiraju sa teških pozicija, to je ključno. Zvezda može da drži visok intenzitet igre jer ima dvanaest igrača, dok mi nemamo sve igrače koji mogu da igraju na tom nivou, istakao je Jusup.

Zvezda je oslobođena nastupa u Superligi Srbije sve do polufinala, pa tako trenutno može da se posveti samo plejofu regionalnog takmičenja, što nije slučaj u Hrvatskoj.

Sinoć smo došli kasno sa puta posle meča sa Furnirom, došli smo večeras oko 2 sata, jutros imamo slobodan dan, popodne imamo trening regeneracije. Dario Drežnjak juče nije igrao u Dubravi jer su mu leđa bila stegnuta, već nekoliko dana ga nema u trenažnom procesu. Ne znam da li će igrati sutra, više ću znati posle podne kada razgovaram sa fizioterapeutom. Loše sam spavao, bio sam frustriran posle utakmice sa Furnirom, jer nismo izgledali dobro, nije krio nezadovoljstvo strateg Zadrana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LŠ: Tenerife prvi finalista!

U prvom polufinalu F4 Lige šampiona, koji se igra u Beogradu, u kojem su se sastali Tenerife i Peristeri,...

POVEZANE OBJAVE