Pešić o reprezentaciji: Važan igrač otpao, dvojica se vraćaju, Jokić neizvestan, razjasnio situaciju oko Pantera

Košarkašku reprezentaciju Srbije očekuje Svetsko prvenstvo ove godine i već počinju priče u kom sastavu bi Srbija mogla da nastupi na svetskoj smotri košarke.

Ono što je sigurno i što je najavio selektor Svetislav Pešić je da će biti promena u odnosu na Evropsko prvenstvo iz 2022. godine.

Što se sastava Srbije tiče neće biti velikih promena u odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu. Mnogo toga će zavisiti od priprema, zdravstvenog biltena. Avramović je doživeo povredu, ali se nada da će moći da igra na Mundobasketu, Lučić definitivno neće biti u sastavu tima, a nema potrebe da pričam o tome koliko nam znači, rekao je Svetislav Pešić za Sport klub koji je potvrdio da će se vratiti Bogdan Bogdanović i nastavio:

Pokuševski se vratio, treniraće do početka jula, čekamo da vidimo kakva će biti situacija sa Jovićem. Tarlać i ja smo pričali sa Nikolom Jokićem. Videćemo dokle će da stigne u NBA plej-ofu, Nikola je zadovoljan u državnom timu, želi da igra, ali moramo da sačekamo malo. Čekamo i Bogdanovića, koji se oporavlja od naporne sezone, rekao je on.

Pešić je odgovorio na pitanje da li će pozvati igrača Partizana Kevina Pantera, koji ima srpski pasoš.

U ovom momentu neće. Ne vidim pojačanje za reprezentaciju u stranim igračima u ovom momentu, nadam se da nam neće trebati inostrani igrači u timu, ali ne isključujem mogućnost da se to desi u periodu koji sledi, rekao je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE