Inzagi pred evropski Dela Madonina govorio o Lukakuu i povredi Leaa

Sutra nas očekuje prava poslastica u polufinalu Lige šampiona, pošto će o finalisti u međusobnom okraju odlučiti veliki milanski rivali Inter i Milan.

Igraće se na San Siru – naravno figurativno rečeno, pošto i Rosoneri i Nerazuri nastupaju na istom stadionu, s tim da ga interisti nazivaju stadionom “Đuzepe Meaca” – a trener Intera Simone Inzagi, čiji brat je igračka legenda protivničkog tabora, smatra da sutra neće biti ništa odlučeno

Poslednjih nekoliko utakmica, pripremile su nas na najbolji mogući način. Znamo da je sutra polufinale Lige šampiona i da je derbi. I to ne bilo kakav derbi. Znamo koliko je ovo sve važno i želimo da se nosimo sa tim na najbolji način. Moraćemo mnogo da koristimo glavu i srce. Što se srca tiče, ne sumnjam. Ali moraćemo da budemo i mudri. Biće opasnih trenutaka i nepredvidivih događaja tokom utakmice. Ovo je duel koji traje 180 minuta. Znamo šta znači derbi, igrali smo ih sedam u ovih dvadeset meseci. Pobeđivali smo i gubili, ali znamo da je svaki meč jedinstven, izjavio je Inzagi.

Jedna od glavnih tema pred ovaj duel je nastup Rafaela Leaa u dresu Milana.

Svi znamo njegove kvalitete, kao i da može ali i ne mora biti na terenu. Jasno je da ćemo preduzeti neke mere predostrožnosti, ali na kraju to neće promeniti naš plan igre. Nisam siguran da neće igrati. U ovakvim utakmicama svaki igrač koji bude pozvan, daće maksimum, ističe Inzagi.

I sam nije odlučio ko će istrčati na teren, a poseban akcenat stavio je na učinak sve boljeg Romelu Lukakua.

Ima mnogo tesnih mečeva, ostala su još dva treninga. Imam priliku da biram u napadu i veznom redu. Moraćemo da donesemo najbolje odluke. Svi će mi biti potrebni i to me čini smirenim. Romelu je veoma bitan i doveli smo ga zbog golova. Imao je povredu zbog koje je bio van terena skoro četiri meseca, ali sada je dobro, postiže golove i pomaže nam. Postao je dodatno oružje. Bitan je i povratak Brozovića koji nam je nedostajao na startu i zbog toga nismo imali rotacije, rekao je Inzagi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi poraz Partizana, Petrović doneo Voši veliku pobedu!

Fudbaleri Partizana doživeli su novi poraz. Ovog puta je bila bolja Vojvodina rezultatom 3:2. Golom Njegoša Petrovića u poslednjem...

POVEZANE OBJAVE