LŠ: Defanzivni Real poveo, De Brujne bombom izjednačio (VIDEO)

Fudbaleri Reala i Mančester Sitija remizirali su (1-1) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, odigranoj u Madridu.

Tim Karla Anćelotija je bio u podređenom položaju čitavo prvo poluvreme, ali čini se da je baš to bila dobitna kombinacija, pošto je došlo do izjednačenja čim su krenuli ofanzivnije.

Gosti su bili daleko agresivniji i presingom nisu dozvoljavali Kraljevskom klubu da dođe do inicijative.

Prvi je šut ka golu uputio Rodri, ali je Kurtoa bio na mestu, pa je iz svega dobijen samo korner za Engleze. Nedugo potom zaustavio je i pokušaj Halanda, koji međutim nije bio najubedljiviji.

Tek u 25. minutu je Real stvorio ozbiljniju šansu, kada je Vinisijus izbacio kontra-pas za Benzemu, ali Francuz ipak nije stigao na vreme do lopte.

Domaćin je uglavnom mogao da pripreti jedino iz kontri, pa je potencijalna opasnost bila i u 34. minutu kada je loptu u šesnaesterac poslao Valverede, ali je ponovo neuspešan bio Benzema, koji se spetljao prilikom prijema lopte.

Na taj način su Madriđani došli i do prednosti u 36. minutu. Kamavinga je pretrčao veliki deo terena, pre nego što je pronašao Vinisijusa koji je preciznim šutem doneo prednost od 1-0 Realu. Ovo je mladom Brazilcu bio već 15. gol u elitnom evropskom takmičenju.

U drugom poluvremenu je španski tim zaigrao daleko ofanzivnije, ali je upravo tada primio izjednačujući pogodak.

Već na početku drugog poluvremena Benzema je imao ponovo šansu, ovog puta je uspeo da uputi šut, ali preko gola. Nedugo zatim, i Siti je ofanzivu krunisao velikom šansom, kada je Silva uposlio De Brujnea, ali je ponovo na visini zadatka bio njegov zemljak Tibo Kurtoa.

Ipak, u 67. minutu je belgijski vezista bio uspešniji i doneo izjednačenje. De Brujne je uputio pravu bombu i golman Reala je bio nemoćan.

Do kraja utakmice se uglavnom igralo mirnije i čini se da su se oba tima pomirila sa situacijom da se finalista odluči u Mančesteru.

REAL MADRID: Kurtoa – Karvahal, Ridiger, Alaba, Kamavinga – Valverde, Kros, Modrić – Rodrigo (od 81. Asensio), Vinisijus, Benzema

MANČESTER SITI : Ederson – Voker, Dijaš, Akandži – Rodri, Stons, Gundogan, De Brujne – Bernardo Silva, Griliš – Haland

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE