LŠ: Inter na korak od finala posle derbija Milana! (VIDEO)

Fudbaleri Intera došli su do pobede u prvom meču 1/2 finala Lige šampiona protiv gradskog rivala Milana 0:2 (0:2).

Meč je počeo kao iz snova za Inter.

Posle kornera u 8. minutu koji je izveo Čalhanoglu, Edin Džeko se odlično snašao i pod kontaktom nogom zhvatio loptu i poslao je pod samu prečku.

Da stvar bude gora po navijače Milana, samo dva minuta kasnije Inter izvodi jednu polu kontru, posle koje Mihtarijan ostaje 1 na 1 sa Menjonom i rutinski donosi dva gola prednosti ekipi Simonea Inzagija.

Domaćini su na terenu delovali potpuno dezorijentisani, i Inter je možda tad propustio priliku da postigne i treći gol. Čalhanoglu je posle sjajnog šuta pogodio stativu, a potom i Barela iz odbitka nije uspeo da savlada Menjona.

Milan je imao i sreće sredinom prvog poluvremena kada je sudija pokazao penal za Inter, posle duela Lautara Martineza sa Kjerom i Tomorijem. Ipak, posle gledanja VAR-a utvrđeno je da nije bilo kontakta i penal je poništen, a na poluvreme se otišlo sa 0:2.

U drugom poluvremenu domačini dolaze do prve kakve takve prilike na utakmici preko Mesijasa, a samo par minuta kasnije Džeko promašuje u situaciji 1 na 1 sa Menjonom koji je uspeo da obrani šut napadača iz Bosne i Hercegovine.

Milan je najbolju šansu za smanjenje prednosti Intera imao u 63. minutu kada je loptu Tonaliju odložio Žiru, a italijanski veznjak sa 16 metara pogodio stativu.

Posle ove prilike ušlo s u miran period utakmice i Interovi igrači su rutinski kontrolisali meč. Pioli je pokušao sa igračima sa klupe da promeni ritam, ali nije imao kvalitetne izmene i vidljiv je bio nedostatak Rafaela Leaa. Meč je završen rezultatom 0:2 za Inter i plavo-crni će imati veliku prednost u revanšu za 7 dana pred svojim navijačima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE