Partizan poklekao nakon drame, Real je na Fajnal foru!

U okviru petog meča četvrtfinalne serije Evrolige, košarkaši Real Madrida savladali su ekipu Partizana rezultatom 98:94 i uspeli da obezbede plasman na Fajnal-for u Kaunasu.

Prve poene na meču upisao je Partizan, Smailagić je poentirao preko Tavaresa u prodoru. Tvrda košarka viđena je u nastavku, prva deonica se igrala koš za košem. Viđen je rezultatski egal posle 28 minuta trajanja prve četvrtine, a razlog tome je bio veliki broj faulova, čak 15 ukupno. Real je izveo i pogodio 10 slobodnih bacanja, a Partizan svih osam, a rezultat na kraju prve deonice je bio 22:23 u korist crno-belih.

Druga četvertina protekla je u totalnoj dominaciji crno-belih. Partizan je ubacio 32 poena i sveo domaćina na samo 17 u ovoj deonici. Kapiten srpskog kluba Kevin Panter je odigrao brutalno poluvreme uprkos tome što nije igrao dve sedmice i imao je već tokom pauze 16 poena, uz njega sjajne role imali su Naneli, Papapetru i Lesor. Rezultat na kraju prvih 20 minuta bio je 39:55 u korist crno-belih, pa je trener Željko Obradović nakon ovog perioda igre mogao biti više nego zadovoljan izdanjem svog tima.

Na startu drugog poluvremena usledilo je strašno kucanje Hezonje na startu drugog poluvremena. Međutim, Partizan je nastavio tamo gde je stao, Panter je postigao dve trojke za svoj tim. U nastavku jedna čudna situacija, Musa je pogodio trojku preko Lesora, ali mu je sviran i faul u napadu. Ćaćo Rodrigez je novom trojkom smanjio prednost na devet poena, do kraja treće deonice tri bacanja pogodio je Musa, Real se približio na sedam razlike.

Poslednju deonicu je Rodrigez otvorio poenima, Smailagić je zakucao preko Ljulja, međutim nova trojka Ćaća, da bi Panter istom merom uzvratio. Usledila je orava drama u Madridu, Panter i Rodrigez su se smenjivali sa poenima, a španski klub je uspeo da izjednači, Hezonja je postigao bitnu trojku za svoj klub, a Obradović je tražio tajm-aut.

Ljulj je pogodio trojku za vođstvo svog tima, a sa druge strane ubacio je Panter, da bi istom merom reagovao i Hezonja za 91:86. Madar je bio jednom precizan sa linije za slobodna bacanja, dok je sa druge strane to uradio i Tavares. Međutim, Partizan je lako izgubio loptu, a zatim je usledila kazna Ljulja nova trojka čime je približio svoj tim pobedi. Strašan period igre je usledio za Rodrigeza, a sa druge strane crno-bele je sve izdalo, Egzum je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, a zatim je pogodio  o tablu iz koraka, a zatim je i Ledej ubacio trojku za 97:94, nakon čega je Mateo tražio tajm-aut. Međutim, Real je uspeo da održi prednost i upiše pobedu, a samim tim i obezbedi plasman na Fajnal-for, rezultat je bio 98:94.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE