Real nastavlja sa pobedama i nakon Partizana, Jabusele najefikasniji, Kalinić dvocifren u pobedi Barse (VIDEO)

Večeras su odigrane dve utakmice španske ACB lige, u kojima su pobede ostvarili najveći tamošnji timovi Real Madrid i Barselona.

Real je u “evroligaškom” okršaju domaćeg prvenstva bio bolji od Valensije u gostima sa 79-68.

Najviše se istakao Geršon Jabusele, koji je propustio poslednja tri okršaja četvrtfinalne serije protiv Partizana zbog nasilničkog ponašanja na terenu, sa 25 ubačenih poena, na šta je dodao i 7 uhvaćenih lopti i 2 asistencije. Odlično ga je ispratio Mario Hezonja sa 20 poena, 5 skokova i 2 završna dodavanja.

U redovima domaćina, koji će po svemu sudeći biti jedini tim iz ovosezonske Evrolige koji tamo neće igrati i sledeće, najbolji su bili Veb sa 18 poena i 5 skokova, kao i Džons sa 13 poena.

U svojoj Blaugrani košarkaši Barselone bili su veoma ubedljivi protiv Obradoira, slavivši sa 94-77.

Dobar učinak imao je srpski reprezentativac Nikola Kalinić sa 11 poena i 2 skoka, dok je najefikasniji u redovima Katalonaca bio Nikola Mirotić sa fantastičnim dabl-dablom od 27 poena i 10 skokova, na šta je dodao i 3 asistencije.

U poraženom timu je Robertson sakupio 19 poena, Blaževic je imao 15 poena i 4 skoka, a Leo Vesterman 13 poena, 5 asistencija i 2 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE