FMP BEZ POLUFINALA: Cedevita Olimpija ubedljiva u odlučujućoj utakmici

Košarkaši FMP-a ipak nisu uspeli da naprave iznenađenje i plasiraju se u polufinale regionalne ABA lige. Nakon pobede u Železniku i izjednačenja na 1-1 u pobedama, Cedevita Olimpija je iskoristila prednost domaćeg terena i slavila u trećoj, odlučujućoj utakmici sa 97-79.

Slovenački tim je u završnici prve četvrtine poveo sa 27-21, i do kraja praktično samo uvećavao prednost. Sve je rešeno u poslednja 4 minuta prvog poluvremena, kada je domaći tim vezao seriju 11-0 i vodio sa 53-35. Do kraja je prednost narastala i do +26.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Alen Omić sa 20 poena, na šta je dodao i 7 skokova i asistenciju. Ništa lošiji nisu bili ni Amar Alibegović, kome je falio skok do dabl-dabla, sa 19 poena i 2 asistencije, dok je Jogi Ferel imao isti broj poena uz 6 uhvaćenih lopti i 4 asistencije.

U srpskom timu je ponovo najefikasniji bio Aleksa Stepanović sa 17 poena, ali uz samo još jedan skok. Čarls Mening imao je 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija, dok je njegov imenjak Mur sakupio 13 poena, 8 asistencija i 3 uhvaćene lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE