MIJOVIĆ PRED GOSTOVANJE ZVEZDI: Sportski je i ljudski, da se naše ambicije ne završavaju u polufinalu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju sutra podgoričku Budućnost u prvom meču polufinala ABA lige.

Crveno – beli kao bolje plasirani tim iz regularnog dela imaju prednost domaćeg terena i eliminisali su Zadar u četvrtfinalu sa 2:0.

Budućnost je istim rezultatom bila bolja od Mege MIS. Pred sutrašnju utakmicu, oglasio se trener Podgoričana Petar Mijović:

Sigurno da nas očekuje jedna zahtevna, pre svega prva utakmica. Igramo protiv ekipe koja je svojim igrama u Evroligi pokazala koju količinu kvaliteta poseduje na svim pozicijama. Jedna utakmica koju pokušavamo da doživimo kao ozbiljan izazov i mogućnost da vidimo gde u odnosu na ekipu koja ima veliku količinu talenta. Iskoristili smo period od Sutjeske do danas da pokušamo da određene stvari adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali i koji posjeduje veliki broj igrača, rekao je on za klupski sajt.

Potom je dodao:

U odnosu na kvalitet koji imamo mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale ali je sportski i ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, jako respektujući sav kvalitet koji sam pomenuo i koji ekipa Zvezde ima. Zasigurno da su favoriti u ovoj seriji, ali i ova serija ima neki prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog kvaliteta već i zbog kvaliteta koji mi posedujemo. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Ono što želim da ponovim je da je ova serija jedan izuzetan izazov i nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo seriju, gdje imamo svoje ambicije i želje, zaključio je Mijović.

Susret broj jedan igra se sutra od 19:30 u hali “Aleksandar Nikolić”.

Foto: KK Budućnost VOLI/ Filip Roganović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE