Milojević otkrio koje igrače je tražio da klub dovede

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević je osvojio titulu šampiona Srbije sa crveno-belima, a u polufinalu Kupa Srbije protiv TSC-a će nastaviti borbu za duplu krunu.

Ipak, mladi stručnjak neće ostati u klubu pored svega, pošto je uprava kluba dogovorila sve sa Barakom baharom za narednu sezonu.

Milojević je u Crvenu zvezdu stigao kao zamena za Dejana Stankovića posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znam maksimum ove ekipe, na koliko su išli pretrčanih kilometara protiv Milana ili Hofenhajma. Kada sam ja došao u avgustu ekipa je psihološki potonula. Kao da nisam poznavao te ljude, energija je bila stvarno loša. Sada u tom delu izgledamo bolje, ali to je negde i razlika između mog i Dekijvog stila. Ja više volim reakcije na izgubljenu loptu, brzu i direktnu tranziciju, i onda najveći mogući sprint. Naša liga je jako spora, tu ima dosta trčanja u istom tempu, malo efektivne igre…Vidi se da kada igramo protiv TSC-a ili Čuke odemo na nekih 107 ili 108 pretrčanih kilometara. Derbi uvek bude prespor, u mom prvom susretu sa Partizanom smo bili na 92 kilometara. Sad smo bili na 104. Za mene je to malo, jer ako gledate vrhunske derbije, u Engleskoj ili Nemačkoj, oni odu na 117 po ekipi. Nama nedostaje deset kilometara. Tu dolazimo do nivoa igrača, brzine protoka lopte i terena i koliko se pušta žešća igra. Zvezda može mnogo više od trenutnog maksimuma, posebno u Evropi. Prosto, morate više. Naši brojevi su u Evropi drugačiji nego ovde, bolji su za 10 ili 20 odsto… Za rezultate u Ligi šampiona, jer kvalitativno nećemo biti na nivou Mančester Sitija, minimum je da idete na 115 i više kilometara u volumenu i da imate osam odsto u najjačem šprintu, rekao je Milojević.

On je otkrio koje fudbalere je tražio da se dovedu pošto je preuzeo klupu crveno-belih.

Volim da radim sa grupom, ne mislim da je kupovina i prodaja najbolja stvar za klub. Hteo sam da se ponašam odgovorno, kada smo imali roster od 30 igrača i deset bodova prednosti tražio sam dvojicu novih fudbalera. Klub ih nije doveo. Hteo sam Natu Lavija iz Haife i Gustava Ludvigsona iz Hamarbija. To su karakterni i kvalitetni momci. Bili su u domenu naših finansijskih mogućnosti, a znam da bi grupu povezali kvalitativno i karakterno. Sa druge strane nisam želeo da zatvorim prostor mladima. Rasteretili smo kadar odlascima Bena, Sanoga, Pankova, Popovića. Razmišljao sam da je bolje malo uštedeti i zatim dovesti prave igrače na leto. Nadam se da će klub to da uradi.

Ludvisgon je pružio sjajne partije protiv Čukaričkog.

Ludvigson igra sve tri pozicije iza špica i u špicu. Brz i jak igrač, dobar karakter. Na kraju je otišao u Južnu Koreju, napravio je bolji transfer od onog što smo mi mogli da mu ponudimo. Daje tamo golove, ne postoji igrač u grupi koji ga ne voli. Njegove distance su 13, 14 kilometara, ima brzinu kao Bukari. Razumem i politiku kluba, on ima 29 godina. Nije za budućnost, ali je jedan neistrošen igrač ispred koga su bile dve ili tri dobre sezone. On bi imao i motivaciju, jer bi došao iz slabijeg kluba i mogao da pokaže da vredi. Mnogi igrači iz boljih liga dođu ovde i potcene Zvezdu i Superligu. To je ono, što bih ja rekao, učine nam čast. Ne igraju iz srca. To je onda problem, rekao je Milojević u intervjuu za Mozzart sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE