ALKARAZ NAKON NOVE SMENE NA PRESTOLU: Sjajna stvar biti prvi nosilac na gren slemu

Pobedom nad zemljakom Albertom Ramosom-Vinjolasom, odnosno plasmanom u treće kolo mastersa u Rimu, Karlos Alkaraz je obezbedio još jednu smenu na “prestolu” ATP liste ove godine, pošto će prestići Novaka Đokovića od narednog ponedeljka.

To će mu doneti i mesto prvog nosioca na Rolan Garosu, pa će se tako po prvi put naći u takvoj ulozi, pošto je Australijan Open propustio zbog povrede.

Sjajna je stvar biti prvi nosilac na gren slemu, posebno na Rolan Garosu. To je nešto ludo, nisam mogao to da sanjam pre nekoliko godina. Ipak, za mene to ne menja mnogo, da li sam prvi ili drugi nosilac. Koncentrišem se na turnir, na svoju igru. To je nešto o čemu neću misliti, istakao je Alkaraz, koji smatra da je sada daleko zreliji igrač.

Odrastao sam u proteklih godinu dana. Imam više iskustva. Odigrao sam velike mečeve, zreliji sam. Rekao bih da sam za godinu dana postao drugačiji igrač. Čitam igru protivnika mnogo bolje, rekao je mladi Španac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE