Đoković u osmini finala Rima posle furioznog trećeg seta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Rimu pobedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim sa 2-1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:1.

Nije dobro počelo po srpskog tenisera, pošto je Dimitrov već u prvom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, međutim Novak je odmah uzvratio na sličan način. Prvi deo meča obeležile su mnogobrojne brejk prilike. Đoković je i u drugom svom servis-gemu morao da spašava tri takve, dok je Bugarin izgubio i drugi servis uzastopno, pa je Srbin poveo sa 3:1.

Ovu zalihu je naš teniser iskoristio i priveo set kraju, koji je mogao da bude i ubedljiviji, da je iskoristio neku od svojih mnogobrojnih brejk-set lopti pri vođstvu 5:2.

Đoković je u drugom setu brejkom poveo sa 2:1, a potom i materijalizovao tu prednost. Ipak, propustio je brejk-šansu da već u narednom servis-gemu Bugarina dodatno uveća zalihu, što je Grigor kaznio i, bez izgubljenog poena, uzvratio brejkom u osmom gemu, kada je nanizao 4 uzastopna gema i izjednačio na 1-1 u setovima.

Naš majstor je još jednom pokazao veličinu u trećem setu, kada je sa tri brejka i bez ijedne dozvoljene brejk-šanse za protivnika ubrzo ipak ostvario pobedu.

U osmini finala sastaće se sa pobednikom meča između Mađara Martona Fučoviča i Britanca Kamerona Norija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE